perjantai 29. huhtikuuta 2011

Husägare



Ei me siivottukaan, kun meillä oli pahvilaatikko ja mukavaa.

torstai 28. huhtikuuta 2011

Kissakarnevaalit

Puistossa oli vapputapahtuma, johon mentiin kissoina.





keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Tänään:

 Taitava lapsi pitää päätä pystyssä.

 Sisko laittoi minulle lisähiukset, koska oma tukka irtosi niin. Koitan saada parempia kuvia aikaan! Hiukset tilattiin Rapunzel of Swedeniltä.


 Tennarit!



Molemmilla lapsilla oli neuvola eilen. Elsi on kasvanut tasaisesti käyrällään -5 ja Emil taas oli tipahtanut +5-käyrälle. Olivat sitä mieltä, että voin kyllä vielä täysimettää sinne 6kk ikään (Emil on maistanut vähän ruokia, muttei merkittäviä määriä),  jos vain jaksan. Aloin kuitenkin miettiä, että ehkä ne kiinteät olisi jo hyvät, jos kerran paino ei pysy pituuden perässä ja unet on niin katkonaiset. Tänään alan antaa kaksi "ateriaa" (eli pari ulos syljettyä lusikalllista) ja jonkin ajan päästä sitten kolme. 6kk iässä varmaan ne puurot aamuun ja iltaan.. tai katsotaan!

(Totuuden nimissä sanottakoon, että kuvat ovat viimeaikaisia eikä tänäisiä. Suurin osa eilisiä. Tarkka homma!)

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Väsymyksestä

Elsillä oli tulehdus molemmissa korvissaan. Nyt asiat jo paremmin, kun melkein koko antibioottikuuri on otettu.

Kävin tänään palauttamassa lopputyön (jee, valmistun!). Tapasin siinä jonkun naisen, joka ihmetteli lasten lyhyttä ikäeroa. Kertoi itse tehneensä ensin kaksi lasta peräkkäin, sitten tauon päästä taas kaksi. "Olet säkin varmaan kovilla", sanoi. Kehoitti pitämään huolta omasta voinnista ja unesta, ettei ala kroppa rakoilla.

Niin.. Kyllähän tässä on aika tiukilla. Unta saan lyhyissä pätkissä. Emil herää tunnin-kahden välein (yleensä kahden, jos ei joku muu asia herätä, kahden tunnin välein on siis nälkä) ja päivisin nukkuvat vuorotellen. Vietän sängyssä ajan 20-06, herään 23, 01, 03, 05. Päivisin on aiempaa raskaampaa jaksaa tavalliset asiat, kuten ruoanlaitot ja siivoukset. Mieli on ihan hyvä, vaikka välillä uuvuttaakin. Tämä on tätä aikaa.

Kauniisti se nainen sanoi, että "näytät hyvältä, etä näytä yhtään väsyneeltä". Totesi vain, etteivät muut varmaan tajua miten väsynyt olenkaan jos en siltä näytä. Ehkä niin. En taida itsekään aina ymmärtää.

torstai 14. huhtikuuta 2011

Sairastupaa, jälleen.

Elsi on kovassa kuumeessa, joka alkoi maanantaina illalla. Emilillä on sitkeä nuha. Mieskin valittaa lenssua. Olen ainut terve, vaikkakin päätä taas särkee. Tukka on sotkussa, unta parilta viimeyöltä ehkä yhteensä seitsemän pätkäistä tuntia. Mieli on silti ihan hyvä ja kahvi maistuu.

Huolettaa tuo lapsi, ja huomenna vien lääkäriin jos ei kuume ala hellittää. Terveysneuvonnasta ohjeistivat antamaan vuoronperään buranaa ja panadolia 3h välein, pitämään pelkässä vaipassa, suihkuttelemaan viileässä ja juottamaan runsaasti. Koitin tänään jättää lääkettä väliin siinä toiveessa ettei kuume enää nousisikaan. Hyvin pian oli lämpöä taas 38,5 ja annoin kiireesti lisää lääkettä. Voi huolta.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Haalari!

Haalari tuli valmiiksi, joskin se vaati tuplaan venyneen kahden tunnin oman ajan.. Nooh.. ei se niin nuukaa kai. Minusta siitä tuli aika hieno! Saatan vielä laittaa kyllä muutaman kuminauhakiristyksen, ehkä selkään ja ehkä hupun suulle. Mutta katsotaan käytännössä miten tarve vaatii. Vielähän tuo on kyllä isokin.





Kankaan puutteen vuoksi jouduin laittamaan sisävuorin kahdesta erivärisestä velourista, mutta ei se mitään tee.

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Tänään:

 Hidas aamupala, koska lapset nukkui ainakin varttia normaalia pidempään.

 Lapsi puki peninkulmasaappaat.


 Kankaat tuli! Kauniisti paketoituna.

 Iltapäivällä lapset nukkui yhtäaikaa ainakin vartin, join kahvia ja söin lakritsia.


Olen ollut väsynyt, mutta myös päättänyt lakata valittamasta. Tilanne tuskin muuttuu lähiaikoina kovasti mihinkään, joten entistä tiukemmin aion olla vain hyvällä tuulella niistä asioista mitkä hyvin ovat.

Nyt on monta kivaa kirjaa lukujonossa, ihania kankaita odottamassa ompelua. En ole varma mitä tekisin niistä kylläkään. Yhdestä ainakin mekon, sitten luulen tekeväni autokankaasta Emilille ohuen haalarin sille ajalle kun osaa istua hiekkalaatikolla. Harmaa-turkoosista pallokankaasta Emilille sadetakin, ja kukkakankaasta Elsille. Sitä on kyllä niin paljon, että saan siitä varmaan toisenkin takin.

Sovittiin miehen kanssa, että viikonloppuisin kumpikin saa pari tuntia omaa aikaa. Se jaetaan joko sunnuntaina aamupäivä-iltapäiväakselille, tai sitten lauantai toiselle ja sunnuntai toiselle. Tiedän mitä teen tämän viikonlopun parituntisen! Ompelen! En tiedä mitä ompelen! Mutta silti!

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Kukke

Meille rantautui eilen ensimmäinen barbi. Kierrettiin kirpputoreja lasten kanssa, ja Elsi alkoi yhtäkkiä huutaa "Kukke kukke kukke!" ja minä sitten ostin eurolla nuken. Sillä oli vaatteetkin, mutta eivät oikein pysy päällä, kun kukke kävi huiskussakin (suihkussa).


Myös uusi mekko.
Lastenvaateliike Pieni ihminen on kiva paikka ostoksille, myy  osin käytettyä ja osin uutta, kaikki hyväkuntoista ja ennalta valikoitua.




Laitettiin ikkunaan kaihtimet, jotta saataisiin nukkua kesälläkin yöt. Auttaa vähän, Elsi herää tuntia myöhemmin.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Uni, se on mukava asia.

Valvominen on alkanut ottaa voimille. Koitan keksiä asiaan ratkaisua, mutten oikeastaan tiedä muuta kuin ajan kulumisen. Se onkin helpottava ajatus: joku aamu huomaan saaneeni nukkua koko yön. Emil herättää kahden tunnin välein.

Nyt menen nukkumaan, sängyssä odottaa Frank McCourtin elämänkerta. Sen perään luen Stalinin lehmät ja yhden Agatha Christien. Oi oi, mukavaa.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Runo


Löysin tällaisen kirjan välistä tänä aamuna:

Hän sanoi:- Tuosta pidän, tuosta tuulten tuivertamasta luolasta, missä tarujen Äidit pesivät ja hoitivat poikasiaan, missä kanerva kukki suurina tuppaina.
Hän sanoi:- Tuo ei ole minulle mieleen, tuo kivinen talo, jonka ikkunat ovat täynnä sudenpoikia, ja jonka iloiset värit on tuhrittu surun mieliteosta.
Hän sanoi:- Sinusta pidän, joka kaunis olet, vaivalla kallioon koverrettu ja hiljainen. Sinusta pidän aina, sillä sinä olet se vakaus ja veikeys, joka saa linnun laulamaan ja samalla haukkaa varomaan.
Sinusta minä pidän.



-Maija 14v-

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Ooo, mitä taitoja!

 Emil on oppinut kääntymään vatsalleen, ja kun häntä siitä kehutaan tahtoo Elsikin heti näyttää miten hienosti osaa olla vatsallaan.

Pohdin eilen siskon kanssa puhelimessa raskaita asioita äitiydessä. Miten jaksaa, mitä tehdä pärjätäkseen, pysyäkseen hyvällä mielellä. Aina se ei toki onnistu, vaikka mitä tekisi, mutta jotain asioita on kuitenkin omassa elämässä edesauttamassa jaksamista.

Yksi on uni. Vaikka heräisin usein, koitan edes maata aloillani pitkän ajan. Aina en saa öisin imetyksen jälkeen unta, mutta ainakin saan levätä. Koitan myös ajatella iltaisin, että "saan mennä nyt nukkumaan", enkä niinkään että olisi pakko. Käytännössä on pakkokin, mutta toisaalta on niin mukavaa painaa pää pielukselle ja ottaa kirja käteen ja lapsi kainaloon ja antaa unen tulla. Nukahdan usein kirja kourassa nimittäin.

Toinen asia on pienet itseä varten tehdyt jutut: hesarin lukeminen aamulla, jos mahdollista ennen lasten heräämistä. Iltapäiväkahvin keitto, pieni hetki aloillaan. Ihanan kirjan etsiminen. Joku oma harrastus, ompeleminen vaikka. Tai edes sen suunnittelu. Jonkun oman vapaan suunnittelu, "ensi syksynä käyn tyttöjen kanssa syömässä/uimahallissa/yksin kaupungilla". 

Minun olisi helppo heittäytyä marttyyriksi (olen niin välillä tehnytkin), mutta se on kuluttavaa kaikille. Siksipä koitan mieluummin miettiä millä keinoilla saan oman elämäni itselle mieluisaksi näissä puitteissa. En voi tehdä kaikkea mitä huvittaa, mutta voin tehdä jotain mikä huvittaa. 

Mistä puheen ollen: tilasin takkikankaita iinulta. Ajattelin ommella lapsille sadetakit. Eilen piirrettiin Elsin kanssa kaavat. Se oli tosi hankala homma tehdä, koska ensinnäkään ei ollut kaavapaperia tai edes silkkipaperia, niin otin sitten leivinpaperia. Sitä oli vain arkkeina, eikä yksi arkki piisannut vaan niitä piti teipata yhteen. Leivinpaperi kun on tunnettu tarttuvuudestaan, niin johan ei teipit pitäneet. Myös Elsin osallistuminen toi oman lisänsä projektiin, mutta nyt on kaavat piirretyt kuitenkin. Ihan yksinkertaista ajattelin, pussivuorisena.  Auto-, kukka- ja harmaapohjainen pallokangas ovat vedenpitäviä. Kellertävä pallokangas on tarkoitettu vuoriksi. Kukkakankaalle on jo kaapissa semmoinen pallokangas vuoriksi, ja autokankaan vuoraan vaaleansinisellä ruutukankaalla. Yhden takeista annan ehkä lasten serkulle, jos saan sen siis ommeltuakaan.. katsotaan!