torstai 29. maaliskuuta 2012

Kotiseutukaipuusta

Tekstit ovat olleet viimeaikoina vähäisessä osassa. Olen laitellut näitä usein kännykällä, ja sillä on niin työlästä kirjoittaa. Monesti tekisi mieli sanoa jotain pidemmin, mutta en jaksa nakutella. Eikä se puhelin oikein sovellu sellaiseen pohtivampaan kirjoitustyyliin, siis josta itse pidän.

Nyt täällä uudessa paikassa on asuttu jo jonkin aikaa. En muista miten pitkään. Minusta tuntuu, että olemme kotiutuneet aika hyvin. Toivon myös, ettei appivanhemmista tunnu oudolta kun maalailen ja muuttelen heidän vanhaa taloaan. Toivottavasti eivät loukkaannu. Lapset ovat minusta asettuneet hyvin, ja löytävät pihasta vähintään yhtä paljon tekemistä kuin leikkipuistosta kuunaan. Mies on sulahtanut vanhaan kotiinsa niin onnellisen pehmeästi, kuin olisi aina tänne kuulunutkin. Itsekin olen ihan onnellinen ja rauhallinen täällä. Mutta jotain asioita kaipaan kuitenkin vanhasta kodista:

Ystäviä.Ihan meidän kodin lähelläkin oli ihania ihmisiä, joita oli helppo nähdä. Ja jos ei tullut tavattua, oli jotenkin henkisesti ajatuksissa takana se mahdollisuus. Vähän kauempanakin asuvien luo oli helppo mennä. Onneksi ystävät ovat silti puhelinsoiton päässä. Olen myös alkanut kirjekaveriksi, ja se on myös mukavaa. Joskin ehdin usein kirjoittaa jonkun lauseen kerrallaan.. eli aika hidas tahti on välillä.

Leikkipuistoja. Ei siis niitä vempeleitä, vaan sitä seuraa ja toimintaa. Sitä, että aina halutessaan seuraa saattoi pakata lapset ja köröttää puistoon. Kellon ajasta riippumatta sieltä löytyi aina joku jonka kanssa rupatella, yleensä vielä jotenkin tuttu. Täällä on samanlaisia tapaamisia vain yhtenä päivänä viikossa.

Muuta en ehkä kaipaakaan. Paitsi jotain kauppoja kenties.. Esimerkiksi nyt tarvitsisin uimapuvun, mutta ei täältä sitä saa. Pitää tilata netistä tai tehdä retki kaupunkiin. Silti täällä on vaikka mitä muuta mikä on ihanaa, esimerkiksi piha piha piha! Se on kyllä mahtijuttu. Jahka lumet sulavat, alan suunnitella hyötypuutarhaa. Olen siinä täysi ummikko, eli jos joku on aiheessa viisaampi ja näkee minun tekevän täysiä töppäyksiä rakentavat vihjeet otetaan kiitollisuudella vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti