perjantai 13. marraskuuta 2009

Terveisiä vauvadementialasta!

Olen niin unohtelevainen ja hidas ja hassu, etten muista tännekään kirjoittaa! Nyt kuitenkin teen ainakin jonkinmoisen päivityksen.

Elsi on siis puolisentoista kuukautta vanha nyt. Itkut on vähentyneet, satunnaisia kovia parkuja on joskus, mutta disfaltylin avulla arki sujuu varsin hyvin. Ei hän viihdy oikein missään muuakka kuin sylissä hereillä ollessaan, tai lattiallakin ihan vieressä pitää olla äidin tai isän.  Se on kuitenkin aika pieni vaiva, joskin sitten siivoamiset ja muut pitää hoitaa tytön nukkuessa. Tai jättää hoitamatta.  Jos Elsi itkee, niin syy löytyy yleensä mahasta ja hoituu yleensä röyhtäyttämällä, sillä hän saa vissiin ilmaa mahaan tutistakin. Mahallaan maatessaan myös pierut liikkuu hyvin.

Elsi herää yleensä kahdeksan-yhdeksän aikaan aamulla, käy nukkumaan noin kymmeneltä uudestaan. Silloin aina parvekkeelle, jossa nukkuu sitten kolme tuntia, lähes kellontarkasti. Sitten herää, ja jos käydään ulkona kävelyllä nukkuu toisetkin pitkät unet, mutta muuten yleensä torkahtelee illan aikana monta kertaa.

Syömisten suhteen  on niin, että aamulla, päiväunien jälkeen ja ennen yöunia on selkeät nälkävaiheet, ja muuten saattaa imeä vähän niinkuin turvaksi tai pieneen nälkään. Tutti kyllä kelpaa suuhun päivällä lähes koko ajaksi. 

Elsi osaa katsoa silmiin, kääntää päätä puheen suuntaan, seurata katseella liikkuvia asioita.

Jaa, pitää mennä nukkuun näköjään, ku kerta mieskin menee. :) kirjoitan valmiiksi tämän toiste. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti