maanantai 2. marraskuuta 2009

Pallomekkopäivä.Olen tuuminut, miten helposti voisin ommella omista vanhoista vaatteistani pikkuisia vaatteita Elsille, mutta vielä en ollut ryhtynyt tuumaan. Tänään sitten päätin, että nyt on se päivä, ja ommella läväytin vanhasta marimekon paidastani pallomekon. Leikkasin hihat suoraan vaan ranteesta poikki ja käytin siis hihan mallin ja resorin valmiina. Samoin käytin kaulan resorin ja nepit. Etu- ja takakappaleen mallin leikkasin kohtalaisen vapaalla kädellä bodya ohjenuorana käyttäen. Olkasaumaan ja helman ja yläosan saumaan ompelin sisään vahvikkeeksi silkkinauhaa (tuli äitiyspakkauksessa harsojen ympärillä), jotta sauma ei venyisi.

Tuo paita oli omassa käytössä päätynyt jo lenkkipaidaksi, en arjessä käyttänyt sitä koskaan muuten. Ajattelin, että koska kuosi on niin nätti, se ansaitsee tulla käytetyksi päivittäin, ja siksi raaskin leikata. 

Meidän pienen perheen eka isäinpäivä on tulossa kovaa vauhtia. Olen empinyt sopivaa lahjaa, ja nyt tullut tulokseen. En tohdi sitä kertoa (koska en voi olla ihan varma ettei mies lue sitä täältä, tuskin, mutta silti), mutta otan siitä kuvan ja näytän sitten jälkikäteen. Mies odottaa isäinpäivää kovasti.

(ps: tuntuipa oudolta katkaista tuo kuva kaulasta! Mutta se onkin kuva mekosta, ei niinkään lapsesta..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti