torstai 26. marraskuuta 2009

Elsi on huomenna 8vko vanha.

Elsin ja isän yhteinen päivä oli mennyt tosi hyvin, ei mitään huolta siinä. Se jännitti kyllä minua tosi paljon, ja piti soittaa usein miehelle, että onhan kaikki hyvin. Olihan tietenkin, vaikka mies oli vähän yllättynyt päivän raskaudesta.

Nyt oon empiny semmosta, että mistä nykyään tietää riittääkö maito? Elsin paino on noussut tähän asti (viimeviikon lääkärintarkastuksen mukaan) semmoiseen tahtiin, että riittävän maidon alarajalla tavallaan. siis tarpeeksi, mutta juuri ja juuri. Ja aika usein imettäessä Elsi saa raivaria, kun tuntuu että tahtoisi imeä mutta ei jotenkin tykkää siitä.. Usein sitten tyytyy tuttiin, mutta en sitten tiedä tahtoisiko enemmän maitoa. 

Tänäänkin illalla Elsi ihan tosissaan tarttui tissiin, mut ei sitten halunnutkaan imeä. Tarttui aina mut sit alkoi nopeasti parkua vihaisesti.  Tiiän, että maitoa alkais tovin päästä tulla jos Elsi vaan jaksais imeä, mut ei se meinaa jaksaa. Tutista se tykkää kovasti. Välillä kaikki toimii tosi hyvin, mutta välillä hurjan huonosti. Yöllä maitoa herii paljon ja välillä päivälläkin, mutta juuri iltaisin sitä ei paljon tule.

Onkohan sitten niin, että tissit on tottuneet semmoiseen rytmiin, ettei iltaisin juuri imetä..? Ja mitenhän tiheään pitäisi imeä, Elsin imuväli on kuitenkin usein 2-3h.

Sitten kerron, että kestoillaan nyt oikeestaan kokonaan myllymuksujen taskuvaipoilla. Ja se on kivaa. Ja sitten emmin kovasti tohinko lähteä huomenna viettämään syntymäpäivää kaupunginselkään illaksi, vai jäänkö kotiin.

1 kommentti:

  1. kuulostaa ihan tutulle tuo maitomäärän riittävyyden miettiminen. koko martan imetysaika oli sitä, että aaltoillen tuli epäilys riittävyydestä. ja kaikki tissiraivarit tuntui jotenkin tosi henkilökohtaisille. seuraavilla kerroilla on ollut helpompi pysyä tyynenä ja raivaripäivinä vain jotenkin uunottaa lapsi syömään.

    ja turha sitä kasvua on tuijottaa muuten kuin siltä kannalta, että kasvaako lapsi omalla käyrällään. sehän on ihan normaalia, että joku on ruikeli ja joku michelin-ukko.

    tsemppistä ja terkkuja!

    VastaaPoista