sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Hössötyskynnys

Epäilen tosiaan Elsillä maitoallergiaa, tai ylipäänsä jotain allergiaa. Suurin veikkaus maitoproteiini tai laktoosi. Olen herännyt tähän ajatukseen Emilin syntymän jälkeen hiljalleen, kun Emil on niin rauhallinen vauva ja ei itke tuntemattomista syistä. Oireita on vaikka miten paljon, oikeastaan kaikki maitoallergian oireet täyttyvät paitsi lehahteleva ihottuma.

Nyt ollaan kokeiltu sitten antaa Elsille vain kauramaitoa tiistaista asti. Se on selvästi vaikuttanut, siis aivat todella selvästi. Maanantaina on allergialääkäriltä aika, sitten nähdään mitä tuumivat. Voihan se olla turhaa hössötystäkin. On toki mahdollista nähdä oireita jälkikäteen siinä missä niitä ei ole oikeasti ollut. Että itki se aina öisin ja kitisi päivisin ja aina kurisi maha ja pulputti kättä vasten. Vaikka ehkä niin oli vain joskus, muisti tehnee tepposet?

Hössötyskynnykseni on ollut kohtalainen, ja olen herkästi tyytynyt neuvolan "vauvat nyt vaan on erilaisia"-lauseeseen. En tiedä onko se hyvä vai huono (vai kenties neutraali) asia.. Jos nyt sitten allergia löytyy, harmittelen vähän etten ole aiemmin ryhtynyt lapsen oloa helpottamaan.

1 kommentti:

  1. meillä kans tulee tota "vauvat nyt vaan on sellasia" tosin ite edelleen epäilen, ettei asia oo ihan vaan ton siirin oksentelun kanssa. mutta eipä sille oikeen mitään voi, paitsi välttää tiettyjä asentoja kanniskellessa ja ruokailun jälkeen.

    onko maidottomuus tehonnu?

    VastaaPoista