torstai 16. heinäkuuta 2009

Päivystyskäynti.

Eilisen kävelyn ja muun huhkimisen seurauksena viime yö oli supistusrikas ja samoin tämä päivä on ollut. Aamun olin kuolemanväsynyt ja kyynelet vaan valui, vaikken ollut surullinen enkä huolissaan, ainoastaan väsynyt. Oon semmoinen väsymysherkistelijä joskus. Soitin sitten miehen kehoituksesta neuvolaan supistuksien takia, ja ne käsi sieltä soittaa raskaana olevien päivystykseen. Sieltä sitten pyysivät tulemaan tarkistettavaksi, ja lähettiinkin miehen kanssa.

Makasin 20min käyrällä, eikä yhtäkään supistusta tullut sinä aikana, mutta vauva heitti kyllä volttia. Automatkalla supisti kahdesti. Lääkäri tarkisti kohdunsuun, ja sanoi sen olevan 2,5cm pitkä ja vähän pehmeä, sekä pikkuisen raollaan. Käski levätä ja välttää juuri kävelyä. Sanoi, että antaisi sairaslomaa, jos olisin töissä, mutta en nyt sitten tarvitse opiskelujen omatahtisuuden takia. Ultralla katsoessa kohdunkaulaa oli 4cm jäljellä. Ne oli kuulemma ihan hyvät määrät, mutta kumminkin semmoiset lepoa ja tarkkailua vaativat. Että kahden viikon päästä uudestaan pitäisi kurkistaa. 

Lastakin katsottiin ultralla, ja painoarvioksi saatiin 1350g ja pituudeksi 35cm, vastasi viikkoja 28+5, eli vähän pieni mutta normaali. Se on hyvä, ainakaan sokerit ei ole vielä turvottaneet lasta. Lapsi lilluskeli tällä hetkellä perätilassa, mutta se kyllä pyöriskelee tuolla mahassa aikalailla vielä. 

Seuraavat viisi viikkoa pitää kuulemma levätä ja ottaa rennosti. Viikon 34+0 jälkeen saa alkaa hillumaan normaalisti, koska lapsi saa sitten syntyä jos tahtoo.  

Pakko myöntää, etten ole ihan epäraskaassa kunnossa tekemään asioita. Todellakin ottaa voimille liikkuminen ja tekeminen, ja eilisen verot on tänään kyllä maksettavissa korkojen kera.

29+3

1 kommentti:

  1. Tsemppiä ja malttia lepäilyyn! Muista oikeasti välttää kaikkea supistuksia aiheuttavaa ja keskittyä ihan rauhassa loppuodotukseen. Itse en ottanut riittävän vakavasti noilla viikoilla supistuksia, jonka seurauksena sitten parin viikon päästä kohdunsuu olikin taas kypsynyt lisää. Loppuraskaus menikin sitten ihan lepäillessä kotona.

    VastaaPoista