keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Pienen lapsen isot muutokset.

Elsi heräili taas pitkän aikaa ihan jatkuvasti. Mies sanoi minulle, että kuules sinä et enää tätä pitkään jaksa. Ja niinhän se onkin, kahdeksan kuukautta kohta eikä kolmea tuntia pidempää unijaksoa ole ollut ja monena yönä ei edes senmoista luksusta ole ollut.

Mietittiin sitten, että unettomuutta selittää meidän mielestä enää kaksi asiaa: tutti ja minun herkkäunisuuteni jonka ansiosta herään Elsin liikkeisiin ja ääniin vaikkei edes tarvitsisi. Päätettiin sitten ottaa tutti pois ja siirtää tyttö omaan huoneeseen.

Nyt joku voi sanoa sen mitä me ajateltiin, ei pitäisi tehdä liian montaa muutosta pienen ihmisen elämässä kerralla. Me pohdittiin näitä asioita kovasti, mutta tultiin siihen ajatukseen että on parempi tehdä ne nyt koska sitten niistä selviää kertaitkulla, siis lapsi selviää. Ei tarvitse kerta toisensa jälkeen itkeä uusia muutoksia. Samalla ajatuksella tehtiin niin, että peiteltiin illalla pihatalkoissa ja uinnissa väsytetty Elsi sänkyynsä, ja toivoteltiin hyvät yöt ja lähdettiin pois. 20 minuuttia tyttö itki, kunnes nukahti.

Oli raastavaa kyllä  kuunnella sitä parkua, mutta unetta ei meidän perhe jaksa. Päätettiin olla käymättä siellä huoneessa, koska kerran aikaisemmin kun totuteltiin nukahtamaan itse käymisen seurauksena Elsi itki vaikka kuinka pitkään. Ajateltiin, että pettymys pitää kokea joka tapauksessa, lapsen täytyy tajuta, että näin tämä nyt vain menee. Yöllä Elsi itki kahdesti pari minuuttia, siis uskomaton voitto minulle.

Tänä iltana Elsi itki myös noin 20minuuttia tai vähän pidempään koska havahtui jonkun naapurin paiskaamaan oveen. Katsotaan miten yö menee.

kirjoittaminenkin tuntuu nyt jotenkin katkoajatuksiselta, mutta eiköhän tämä tästä. Kauniita unia muillekin.

Elsi kohta 8kk ja rv 12+2

2 kommenttia:

  1. Voi olla, että se on kovempi paikka vanhemmille. Meillä on juurikin samaisista syistä ja saman ikäisenä siirretty vauva omaan huoneeseen nukkumaan. Meillä yöt rauhoittuivat. Toivottavasti myös siellä! Jaksamista!

    VastaaPoista
  2. Yöt on olleet hyvinkin paljon paremmat! Kiva kuulla, että toisillakin on käynyt niin. Oli kyllä raskasta, mutta nyt kun on rauhoittunut tilanne on ihana nauttia sekä unista että omasta huoneesta.

    VastaaPoista