lauantai 22. toukokuuta 2010

Raskausdiabetes taitaa tulla taas..

Eilen illalla janotti ihan hirveästi ja mies kysyi onkohan sokeri korkea. En silloin mitannut, mutta aamulla sitten ajattelin että nytpä tarkistan aamusokerin. Se oli 5,2 kun 5,3 on liikaa, eli juuri rajalla. Yleensä raskaana olevilla aamusokeri on 4,5 luokkaa tai ainakin alle 5. Enkä mitenkään älyttömiä hiilihydraattimääriä illalla syönyt, vaan ruoaksi salaattia ja ennen nukkumaanmenoa ruisleipää. Ensi keskiviikkona on sitten sokerirasitus, eli siellä varmaan narahtaa. Ajattelin tehdä niin, että syön illalla jätskiä :D niin se sokereiden nousu näkyisi siellä testissä. Minusta on parempi, että pääsen siihen seurantaan ja saan mittausliuskoja ja muuta niin voin oikeasti seurata taas sokereita. Kun kuitenkin tiedän, että sokerit nousee.

Olen jo huomannut, että välillä heikottaa kovasti jos ei syö tarpeeksi usein ja taas joskus syömisen jälkeen harmittaa, siis tulee semmoinen kiukkuinen ja hikinen olo. Jes! Tätä tämä nyt taas on, ei herkkuja ja tarkkaa syömistä! Mutta itseasiassa se harmittaa vähemmän kuin sen ajattelu etukäteen harmitti.

Elsi nukkuu kuin vanha tekijä. Illalla nukahtaminen kestää noin 5-10min ja herätyksiä ei tule. Päiväunet on vähän haastavampia, ne nukutan kainalossa jotta saa päivisin rakkautta ja läheisyyttä. Siis en pidä koko unta kainalossa mutta että nukahtaa. Koen välillä aina ahdistusta tuliko tuo nukuttamisasia tehtyä "oikein", mutta nyt kun kaikki jo sujuu niin hyvin tuntuu ettei kovin suurta virhettä voitu tuossa tehdä. Nopeasti kaikki kääntyi näin hyväksi sitten!

Elsi on oppinut uusia asioita, kuten vilkuttamaan (tosin kahdella kädellä yhtäaikaa), iskemään viitoset, tanssimaan musiikin tahtiin ja uusia sanoja tuntemaan myös. Hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti