torstai 24. maaliskuuta 2011

Kolotus ja kirja


Lapsi, myyrä, hattu.

Olen herkkä kärsimään päänsärystä. Saan ajoittain migreenikohtauksia ja kohtuullisen usein niskojen jäykkyydestä johtuvia päänsärkyjä. Ne ovat todella kurjia lasten kanssa läpikäytäväksi: ennen lapsia töistäkin saattoi ottaa sairaslomaa jos oikein kamala olo tuli, mutta milläs lapsista sairaslomaa ottaa? Ensiapuna särkyyn otan buranan, menen kuumaan suihkuun ja sänkyyn loikoilemaan (lasten kanssa). Jos ei ole vielä liian paha olo, koitan liikkua. Lasten jatkuva kantaminen ja huonoissa asennoissa nukkuminen jäykistää hartiat helposti.  Nytkin on aika kurja särky, mutta ehkä koitan zumbata kunhan Elsi herää. Pitäisi kyllä myös siivota, mutta mutta mutta..

Luin Sofi Oksasen Puhdistuksen. En ole halunnut pitää kirjoistaan, koska en pidä Oksasen mediapersoonasta. Mutta kyllä se nyt vain oli vangitseva kirja. Hurja tarina, joka jätti paljon ajateltavaa ja tuli tunnelmina uniin.

Täytynee tilata myös Stalinin lehmät. Ostan yleensä aina lukemani kirjat, koska ensinnäkin omistan niitä mielelläni ja toisekseen olen niin kamalan huono käyttämään kirjastoja. En varsinkaan nykyään aina ehdi lukea kirjaa valmiiksi kun se jo pitäisi palauttaa, ja unohdan palautuspäivät herkästi muutenkin. Seuraavaksi listalla on Kirjeitä lapsiperheestä, kunhan vain ensin löydän sen.. (on jossain tallessa)

4 kommenttia:

  1. Puhdistus oli munkin mielestä loistava. Vaikea uskoa, että se oli ensin näytelmä ja sitten vasta kirja (jos olen oikein ymmärtänyt).

    Minä puolestani sain pari päivää sitten luettua sen Riikka Pulkkisen, jonka lainasit. Oli sekin todella hyvä, yllätyin. Olin kuvitellut hänen kirjoitustyyliään vähän "tyttömäisemmäksi".

    Ehkä sun kannattaisi satsata johonkin niska-hartia-hierontaan säännöllisesti. Tuo homma vielä pahenee, kunnes Emil on itsenäisesti liikkuva. Ehtii tulla monta kiloa lisää painoa... Löytyiskö joku hieronta-alan oppilaitos, joka tarjoaisi oppiharjoitteluhinnoin huokeaa junttausta?

    VastaaPoista
  2. Niin, ehkä pitäisi. Tähän asti olen kyllä pärjännyt ihan hyvin ennaltaehkäisevällä liikunnalla ja sitten pahempien jymähdysten sattuessa muin keinoin.

    Pulkkisen Totta oli hyvä, minusta se tosin oli tyttömäisesti kirjoitettu. Semmoista polveilevaa runonlausuntaa, melkein.

    Niin ja Puhdistus oli tosiaan ensin näytelmä - kiinnoistaisi kovasti nähdä se näyteltynä!

    VastaaPoista
  3. dude! ennenkun alat mitään niin sun tulee lukea mccourtin seuraavat jutut! eikö muka ole sellainen olo, että pitää lukea, jotta tietää pärjääkö pieni frank suuressa maailmassa ja etkö muka halua tietää miten sen perheraasun tulevaisuus muodostui!

    VastaaPoista
  4. No kiinnostaa, ja jo ennen tämän viestin lukemista olin omatoimisesti aloittanut uudestaan lukemaan sitä seuraavaa!

    VastaaPoista