lauantai 27. kesäkuuta 2009

Raskausdiabetes.:0

Kävin sokerirasituksessa torstaina, ja arvoista kaksi oli poikkeavat. Siinä siis piti eka olla syömättä 12h (söin illalla kaheksan aikaan kinuskijäätelön, ja kaheksalta aamulla sitten otettiin ekat veret) ja sitten aamulla mitattiin paastosokeri. Siitä tunnin päästä otettiin toinen arvo ja kahden tunnin päästä kolmas. En tiedä mitä muut arvot oli, mutta eka  oli 5,6, kun sen pitäisi olla 5,3 tai alle.  Tokakin oli korkea, kolmas taas normaali.  en tiiä mitä ajattelisin, olin eilen ihan maani myynyt illalla. Näin unia, joissa kuuluin epämuodostuneiden raskaanaolevien naisten joukkoon, semmoisten joiden kehoissa on vaikea lapsen kasvaa. Että puuttui puolet mahasta tai jotain. 

No, neuvola on ensi viikolla, ehkä keskiviikkona tai torstaina. Sitten kuulen lisää. Kotimittausten perusteella arvot on olleet nyt normaalit tänä aamuna ja eilen illalla. Miehellä on mittari, lainaan sitä.

Ajateltiin ehkä mennä miehen kanssa yksityiselle ultraan kurkkaamaan lapsen elimiä vielä ja sitten huulihalkiot ja semmoiset.  Mutta katotaan miten on, mennäänkö vai ei.

26+5

4 kommenttia:

 1. se oli se kinuskijäätelö kuules! ei pidä iltapalaksi syyä ku kuivaa ruisleipää!
  en mä ehkä huolestuis kauheesti, jos arvot on kotona olleet ihan hyvät.
  aiheesta lähes samaan, äiskä kun kävi verenpaineita mittauttaan, niin silä oli lääkärissä aina ihan tosi korkeet arvot (jännitti kait) sit se osti kotiin mittarin ja siellä oli ihan normilukemat. tsippidii.
  tosi hyödyllistä infoa sulle jaan!

  VastaaPoista
 2. Ei se ollu se jätski, kun nytten olen sitten mittaillu joka aamu paastosokereita, niin yhtä poikkeusta lukuunottamatta ne on olleet korkeat. Ei paljon, mutta kumminkin. :/ Mutta minkäs sille sitten tekee.

  Huomenna on neuvola, katotaan mitä sanovat!

  VastaaPoista
 3. voi se olla se kinuskijäätelö... sun pitäs olla syömättä makeeta ainakin 1vk ja sit vois mitata paaston.
  hiilihytraattien sokeri on tosi tehokasta nostaan sokerit varsinkin paaston..on täs itte huomannu, kävin kans sokerinrasituksessa ja niit hiilareita, josta sokereita (niin ja niin paljon) on aika monessa tuotteessa yllättävästi.
  mä kun menin siihen kokeeseen en 2vk koskenut sokerituotteisiin lainkaan ja söin ruisleipää, riisipuuroa veteen tehtynä, kokoliha tuotteita ja juustoa maustamatonta jugorttia ja viel oli paastosokeri 5.2
  mut sit sen litkun juonnin jälkeen 1tunti 8.9 ja 2tuntii niin 5.9. käsittämättömän helposti nousee.
  paastosokerin voi huijata, mut ne muut tulokset on ihan omasta elimistön insuliini tuotannosta kiinni.

  VastaaPoista
 4. Kas, en oo huomannut tätä kommenttia. :o Mutta siis kyllä, aamusokerin voi huijata, muita ei. Kuitenkin ainakin siellä käypähoito-sivuilla sanotaan, että ennen sokerirasitusta pitäisi nimenomaan syödä hiilihydraattipitoisesti, jotta se näyttäisi raskausdiabeteksen oikein. Että sinänsä ei kait kannata alkaa huijata, varsinkin kun eipä se nyt ihan oikeasti ole haitaksi ihmiselle syödä hyvin ja terveellisesti..

  Vaikka rehellisesti, ottaahan se nyt päähän kun ei saa herkutella! :D

  VastaaPoista