perjantai 28. elokuuta 2009

35+3

Kohta alkaa jo kolmaskymmenes seitsemäs raskausviikko. Hurjaa! Se kun on kulunut loppuun, lapsi on täysiaikainen syntymään.
Tässä kuvaa ekana hääpäivältä, ja sitten kanssa yhdestä mekosta jonka ostin. Tosi edustava kuva on. :D Mutta siinä näkyy myös meidän uusi kirjahylly (uuh, ikea!! <3 :D ) sekä myöskin kierrätyskeskuksesta ostettu pöytä, joka maalattiin valkoiseksi.

Sokereiden kohoaminen johtui sitten kortisonipistoksista, joita sain vauvan keuhkoja kypsyttämään. Ei ne ihan entisellä tasollaan ole vieläkään, iltasokerit on usein koholla vähän, mutta aamusokerit on ainakin laskeneet taas alas. En tiedä mitä niille tehdään, ei varmaan mitään. Tiistaina lääkäriaika, jolloin on synnytystapa-arvio ja muut, niin kai ne siellä sitten katsoo. Jännittää lapsen koko! Nimittäin se lääkäri, joka otti mut sisään kättärille silloin pari viikkoa sitten, sai ultralla lapsen kooksi 2300g ja se olis aika suuri nousu siihen aiempaa 1350g mikä oli viikolla 29+. Mutta toisaalta se lääkäri oli tosi kiireinen ja ultrasi sen kohdunsuunkin ihan väärin, että en sitten tiedä. Nyt ne kait koittaa tosi tarkkaan katsoa ne tuolla. Ja sitten taas jos se on isokokoinen vauva, ne käynnistää synnytyksen aikaisemmin, mikä ei rehellisesti haittaisi yhtään!

Olen aivan tajuttoman kypsä olemaan raskaana. En olis ajatellut silloin itkeskellessäni sitä etten taatusti koskaan saa lasta, että olisin näin tavottoman halukas pääsemään eroon tästä jättikuulasta! Mutta silloin en tiennytkään miten kamalaksi se olon ajoittain tekee. Eilen kävin hakemassa tämän koneeni huollosta, kävin samalla yhdessä ainoassa vaatekaupassa ja istumassa kaverin kahvipöydässä, ja kärsin koko lopun illan kunnolla kipeistä supistuksista. Vielä yöllä herätessä kuumotti selkää ja mahaa. Ja lisäksi oon niin väsynyt! Olen alkanut taas syödä rautaa, koska silmäluomet on ulkoa mustat ja sisältä valkeat, ja eikös se juuri kerro raudanpuutteesta se. Tänään ajattelin kanssa hakea vitamiineja apteekista. Vaikka yleisesti ottaen oon sitä mieltä, että normaali ruoka riittää, nyt tuntuu että lisäapu ei olis pahitteeksi.

Olen saanut mahaan nyt kaikkiaan viisi arpea, joista yksi on salamanmuotoinen. Olen siis maha-harrypotteroitu! :D Kolme arpea tuli jo aikaa sitten, ne on mahan oikealla puolella, ja nyt on kaksi semmoista ihan pientä vasemmalla. Saa nähdä miten suureksi ne kasvavat, olen koittanut niitä rasvailla. Ei minua sinänsä haittaa ne arvet yhtään, mutta en nyt välttämättä ihan kauheasti niitä tahtoisi. Ja jos tässä nyt vielä useampi viikko pitää kasvattaa mahaa, niin niitä saattaa vielä varmaan tulla.

Tänään ajattelin siivota vaatekaapin. Tuumin, että siirrän jo pois osan äitiysvaatteista ja kesävaatteista, ja otan tilalle niitä raskauden jälkeisiä vaatteita. Ei tässä nyt kuitenkaan niin kamalan kauaa ole enää.. pahimmillaankin seitsemän viikkoa. Ja iso osa noista äitiysvaatteiksi sopivista vaatteista on kuitenkin aika vähällä käytöllä, ja semmoiset perusvaatteet on ne mitkä menee koko aika. OStin muuten eilen myös pihlajanmarjanpunaiset ja petroolin siniset sukkahousut. Ne on ihanat, mutta niitä ei kykene tällä mahalla kyllä käyttämään, totesin sen eilen kun käytin niitä. Pitkänpäälle puristaa liikaa, harmillista.

Tuumin semmoista, että laitan niitä varmaan huutonettiin, jos joku vaikka tahtoisi mun vaatteita ostaa. Tai lähinnä että menisivät käyttöön eikä roskiin tai minnekään kaappiin seisomaan.

Ihanaa, ensi viikolla on syyskuu. :)

2 kommenttia:

 1. tartteis munki siivoo vaatekaappi.. uhhuh!

  mietiskelinkin tossa yks päivä raskausarpia! lähinnä omiani kylläkin :D
  aika hassua (haha?) ettei mulle tullu yhtään arpea mahaan. kaikkialle muuallekin kyllä! niinku polvitaipeisiin! mitä ihmettä?! polvitaipeisiin!
  kaikkea kanssa. kohta teilläkin on oma pieni vaaveli!

  VastaaPoista
 2. Ai sait polvitaipeisiin? Jännää. Mulla on polvitaipeissa, käsivarsissa, takapuolessa ja rinnoissa jo teinivuosilta vanhat, mut niitä ei oo tullu nyt paksuudesta. Mahaan ainoastaan, sehän onkin liki ainoa paikka vartalossa sitten missä niitä ei jo ollut.. :D

  VastaaPoista