lauantai 15. elokuuta 2009

Hidastumista.

Käyn aika hitaalla vaihteella nykyään, kaikki pitää tehdä hissutellen.Kävelen pienin hitain askelin, ja kotona puuhatessa voin viedä yhden tavaran paikalleen kerrallaan, sitten pitää taas levätä. Kestää aika kauan viikata pyykit, kun ensin voi viikata osan, sitten osan, sitten viedä ne myös osissa paikoilleen. Meneehän se päivä noinkin, toki. :) Herkästi alkaa supistaa ja sattua, niin täytyy tosi rauhassa tehdä asioita.

Tänään on eräätkin häät, ja huomenna eräskin hääpäivä.Olen siis tässä aamusta hissukseen omaa kotia järjestänyt. Mieshän oli ihana, ja siivosi tarkasti kaikki pinnat minun ollessa makaamassa osastolla, mutta tavaroita oli kyllä vielä pinoissa pöydillä ja niin pois päin. Meillä on miehen kanssa erilaiset tavat siivota: minä tykkään, että pinnat on tyhjät ja tavarat kauniisti asetellut, mutten niin nopeasti ahdistu pölystä. Mies taas hermostuu heti, kun kissankarvaleppeet ilmestyvät nurkkiin (noin joka toinen päivä kahden kissan taloudessa) muttei ahdistu niinkään jos ruokapöydällä on kirjoja, lehtiä, levyjä ja tavaraa pinoissa, kunhan on puhdasta. Sinänsä asia toimii täydellisesti, koska me sitten siivotaan omalla tavallamme ja tulos on useinmiten molempia tyydyttävä. Tänään siis minä järjestin tavarat pöydiltä pois.

Huomenna aamulla herätään rakkausaamiaiselle. Sitä varten pitäisi ehkä vielä käydä kaupassa, jotain on jo kyllä hankittu. Ajateltiin ihania juustoja ja keksejä ja hedelmiä aamiaiseksi, mutta itseasiassa raskaana saa syödä aika harvoja juustoja.. En oo kyllä ollut äärimmäisen tarkka juustorajoitteista, mutta en tiiä.. ostettiin sitten kahtaa erimausteista fetaa, ja tehdään semmoinen fetainen salaatti aamuksi. Ei niin ihanaa kuin joku brie ja aura.. mutta melkein. Illalla käydään sitten ravintolassa vallan. En aio huomenna juuri mitata sokereita. Mitä turhaan, ne on korkeat kumminkin.

Tosiaan tänä aamuna oli taas korkea sokeri.Listaan tähän nyt mitä söin eilen:

Aamu: kaksi palaa ruisleipää juustolla ja tomaatilla, vajaa desi rasvatonta maitorahkaa ja puoli teelusikallista hilloa.
Lounas: kaupan maksalaatikkoa puolikas purkki (olen hairahtunut maksalaatikkoon, iik!), salaattia, lasi maitoa.
Välipala: omena, pala ruisleipää juustolla.
Illallinen: reilu desi perunamuusia, 2 lihaisaa nakkia, salaattia.
Iltapala: kaksi palaa ruisleipää juustolla, vajaa desi rasvatonta maitorahkaa ja puoli teelusikallista hilloa.

Sokerit oli eilen aamulla korkeat, aamiaisen jälkeen unohdin mitata, lounaan jälkeen hyvät, illallisen jälkeen korkeat, iltapalan jälkeen hyvät, ja tänä aamuna taas korkeat. En ihan ymmärrä tätä. Tai no ymmärrän, keho hajoilee raskauteen. Diabeteshoitaja sanoi, että jos syö ohjeen mukaan ja silti on korkeita, tarvitsee apua insuliinilta. Että varmaan semmosta sitten on edessä.

Kohta alan kihartaa tukkaa ja toivoa kahvivieraita. Kutsuin anopin ja apen käymään, ja olisi kiva kun tulisivat niin eil olisi taas pitkä ja yksinäinen päivä edessä. Onneksi sitten iltapäivällä on kuitenkin seuraa ja tekemistä, ja aamupäivän voi hyvin käyttää pitkälliseen kaunistautumiseen.

33+4

3 kommenttia:

 1. moi maija,
  oon tätä sinun blogiasi käynyt lueskelemassa ja tykännyt/tykkään tavastasi kirjoittaa. Nyt oli pakko kommentoida kun olit kirjoittanut tuon yllä olevan rv 33+4, liippaa senverran läheltä. Meillä tyttö syntyi tänä kesänä hätäsektiolla rv 33+2, ei ollut vaihtoehtoja. Olin saanut sisäisen verenvuodon ja verta oli valunut vatsaonteloon yli kaksi litraa. tyytö voi kuitenkin jo silloin olosuhteisiin nähden hyvin ja kasvaa kovaa vauhtia. Kolmisen viikkoa joutui keskolassa olemaan. Mutta ei minulla oikeastaan muuta ollut kuin että halusin vain toivottaa oikein hyvää loppuraskautta:-)

  VastaaPoista
 2. Hiiohei! asentelin mun firefoxin uudestaan ja se olikin päivittäny mun bookmarkkeihin sun edellisen blogin osotteen! doh! tyhmä ei taas oo tajunnu kattoa päivämääriä :D

  vieläkös oot yhdessä kappaleessa? vai joko on jakauduttu? jännää! harmi kun ei oo ollenkaan ehtiny nähdä. oisin niin tahtonu nähdä sun masun (no okei.. ehkä muutenkin ;) )!

  VastaaPoista
 3. Ensimmäiselle kommentoijalle, että hauskaa kun käyt lukemassa! Olen ollut vähän hidasn kirjoittaja viimeaikoina, en oikein osaa sanoa miksi kun aikaakin on vaikka muille jakaa. Kait ajatukset on niin muualla tai jotain..
  Onnea tyttärestä, ja hienoa että pärjäätte noin hyvin! Ja kiitos, loppuraskaus tuntuu loputtoman pitkältä ja kohtalaisen tuskaisalta suolta, mutta mikäs siinä, kyllä se kuluu. :)

  Elli, oon vielä yhdessä palassa siis. Olis kyllä kiva nähdä, ilmoittele koska tulet taas maihin niin katsotaan silloin jos ehditään. Vaikka siihen varmaan menee aikaa, kun sun naskali on niin koululainen jo, vitsi miten aika lentää! Ainakin sillon kun ei oo raskaana. :D

  VastaaPoista