tiistai 11. elokuuta 2009

Supistuskriiseistä:

Terve taas blogi, kesti vähän päästä tänne kertomaan tapahtumia. Kävin tuossa kätilöopistolla päivystyksessä makaamassa kolme yötä.

Perjantaina kävelin miehen kanssa noin kilometrin verran hissuksiin. Se otti kyllä voimille, mahalihakset vähän venyskelivät, mutta ei supistellut siinä. Seuraavana päivänä sitten maha oli kaikesta liikkeestä heti kovana, eikä hellittäny ennen kuin pisti pitkäkseen. Iltaakohden supistukset alkoi jo särkeä, ja viiden maissa soitin sitten kättärille kysyäkseni pitäiskö tulla vai voinko olla kotona. Kehottivat kokeilemaan kuumaa suihkua ja parasetamolia. En enää jaksanu seistä suihkussa, vaan istuin sitten tuolissa, mutta maha oli koko ajan siellä niin kova, ettei päästänyt rennoksi ollenkaan. 

Kävin sohvaan pitkäkseni, ja supistuksia tuli puolessa tunnissa kymmenen, ja ne alkoi tehdä kipeää. Ei paljon, mutta kumminkin. Soitin taas kättärille, ja käskivät lähteä tulemaan. Siellä sitten päivystävä lääkäri ultrasi, ja oli saanut kaulalle mittaa 19mm, jota ei tosin kertonut mulle siinä. Käski jäädä yöksi ja laitettiin kortisonipiikki kypsyttämään vauvan keuhkoja. 

Siellä vierähti sitten kolme yötä. Iltaisin aina vähän lupailtiin, että huomenna ehkä voisi jo päästä kotiin lepäämään, mutta sitten aamulla taas peruttiin. Tänään siten viimein toinen lääkäri ultrasi kohdunsuun, ja yllättäen saikin sille mittaa liki 4cm! Lääkäri sanoi, että kanava on kallistunut eteen ja siksi vaikea mitata. Päästi sitten kotiin, mutta käski kyllä levätä tiukasti, koska kaula on tosi pehmeä ja sormelle auki ja lapsen pää jo varsin alhaalla, ja kun supistukset alkaa niin herkästi säännöllistyä liikkeestä.

Mutta en sitten tiedä kuka mittaa ja millä luotettavuudella. Sen tiedän, että liikkeet ei tosiaan tee hyvää, ja pistänkin ihan suosiolla pötkökseen. vielä 4 viikkoa siihen, että lapsen katsottaisiin olevan täysiaikainen, eli sinne asti pitäisi lepäillä.  

Mitoista muutenkin vielä: se eka lääkäri sai lapsen painoarvioksi 2400g, mutta en oikein usko. Kolmen viikon takainen painoarvio kun oli 1350.. mutta no, lapsen paino nähdään sen synnyttyä, siihen asti voidaan arvailla.

33+0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti