maanantai 26. huhtikuuta 2010

Puuroa ja maissinaksuja.

Aamupalalla meillä syö koko perhe puuroa. Hauskaa siinä on se, kun meillä on kulhot kuin karhuperheellä: iso, keskikokoinen ja juuri sopiva.  Samoin lusikat ja mukit on samaa kokoluokitusta. Minulla on pieniä päähänpinttymiä ruokailuvälineiden kanssa, tykkään tietyistä kulhoista, kupeista ja lusikoista. Kestän muutkin, mutta aamu alkaa parhaiten jos saan ne tietyt. Vaikka en erityisesti rakasta muumimukeja, nämä tietyt mukit on tulleet lemppareiksi. Kuvassa näkyvä rakkaus-muki saatiin miehen kanssa kihlalahjaksi ja mamma- ja pappamukit saatiin kun odotettiin Elsiä. Mammamukista juon mieluiten aamukahvin nykyään.  Tällaisia pinttymiä on ollut aina, mistä lie johtuu. 

Elsi nukkuu yhä todella huonosti. Nyt on alkanut nukkua kahdet päiväunet, mutta nukkuu yöllä huonosti ja herää jopa ennen viittä. Järkyttävää.  Ajattelin nyt kokeilla kolmea asiaa, ensin mallasuutetta jos tytöllä kuitenkin on kova vatsa vaikka kakkii usein, kun välillä tuntuu sitä valittelevan. Ja sitten nukuttamista vaununkopassa, pistän sen siis pinnasänkyyn. Ehkä kanssa koitan valvottaa päivällä ja antaa nukkua vain 1,5h kerrallaan.. tuossa välillä kun Elsi nukkui neljätkin päiväunet niin nukkui sitten 08-7:30 joka oli inhimillinen aika nousta. Herättiin me siinä välissä tietysti monesti silloinkin, mutta saatiin sentään nukkua noin myöhään. 

Nyt on taas koko viikko mies töissä pitkiä päiviä. Koitan keksiä tekemistä jokaiselle päivälle, niin ei kyllästytä Elsin kanssa. Elsi nääs on alkanut kirkua kyllästyessään, ja oh se on niin korviarikkovaa!

2 kommenttia:

  1. Onhan teillä riittävän pimeää makuuhuoneessa vielä aamullakin, ettei Elsi sen takia luule aamun alkaneen viideltä?

    Kovasti jaksamista aikaisiin heräämisiin! Onneksi näiden pienten kanssa rytmit vielä muuttuvat tämän tästä, joten varmasti tuo aikainen heräilykin on vain vaihe. Lukuvinkiksi antaisin Elizabeth Pantley: Pehmeä matka höyhensaarille. Paljon hyviä vinkkejä nukkumisasioihin.

    Maarit

    VastaaPoista
  2. Meillä on kyllä varsin hämärää, ikkunaa on peitelty kovasti. Mutta ei ihan pimeää, joka ehkä auttaisi. 'joinain aamuina Elsi nukkuu pidempäänkin, etten usko sen valosta johtuvan.. vai mistäs sitä taas tätäkin tietää.

    Hoh, nyt voisi taas raahautua sinne sänkyyn ja toivoa hyvää yötä. :)

    VastaaPoista