maanantai 7. kesäkuuta 2010

Muovijuttuja

On ollut hiljaista tällä rintamalla, koska ollaan oltu Elsin kanssa mökillä. Mies jäi kotiin, kun me tytöt lähdettiin mummon ja isopapan sekä kummitädin kanssa mökille. Reissu meni varsin mukavasti, vaikka Elsi ei juuri suostunut kenenkään muun sylissä olemaan, hetken kävi aina piipahtamassa mutta tosi vikkelään alkoi kaivata takaisin minun syliin. Se oli vähän raskasta, kun normaalisti voi paremmin laskea maahankin ja antaa miehen syliin. Ja sanoa kakkavaipan tultua että nyt on kyllä sinun vuoro. :D

Elsin kanssa on ollut kiva käydä kanssa leikkipuistossa. Eihän  se siellä kovin paljon osaa tehdä, katsoo vierestä kun pykään kakkua toisen perään ja sitten rikkoo ne, ja maistelee muotteja. Ja keinuu vauvakeinussa. Mutta silti, on päivässä asioita taas lisää joita voi tehdä. Kohta lähdetään ulos odottelemaan isää töistä.

Olen mukana Radiel-tutkimuksessa, jossa koitetaan ehkäistä raskausdiabetes ja diabetes myöhemmin elämässä. Ilmeisesti olen kuitenkin vain niitä joilla raskausdiabetes tulee sukuvikana kun diabetesta on molemmilla puolilla sukua ja raskausdiabetestakin siskolla. Eikä hoitaja osannut paljon vikaa elämäntavoista löytää, liikuntaa koitan nyt lisätä ja olla entistä tarkempi ruokien suhteen. Niissä varmaan mättää lähinnä ne määrät, otan ehkä juuri sen yhden ratkaisevan voileivän liikaa tai jotain. sinänsä on kiva tietää tekevänsä asiat aika oikein ja ettei varmaankaan ole oma vika että on raskausdiabetes, mutta onhan se tietty tylsää ettei sitä sitten varmaan voi estää. Niin ja itseasiassa diabetes todettiin jo sokerirasituksessa niinkuin epäilin. Aamusokeri oli vielä kyllä hyvä mutta se tunnin päästä mitattu arvo ylitti lukemat, eli diagnoosi tuli. Ilmeisesti nyt sitten ajoittain mittaan sokereita taas ja katsotaan lähteekö ne kovasti huonontumaan. Toivottavasti ei, viimeksihän pysyivät ihan hyvin hallussa kun oli tosi (lopussa TOSI) tarkka.

Ai juu, Elsi laajensi ruokavaliotaan muoviin.. Istuin lattialla seurassaan syömässä tarjottimelta, joka kiinnosti Elsiä tosi paljon. Kun olin melkein valmis otin lautasen syliin ja annoin tarjottimen Elsille, joka alkoi nyhtää irti sitä päälystävää muovia. Kun huomasin sen hetikohta niin otin tietenkin tarjottimen lapselta pois, mutta en ole ihan varma jos sai syötyä muovia palasen. Koitin onkia sitä suusta ja välillä olin tuntevinani palan ja välillä en, mutta en jokatapauksessa saanut sitä pois. Oli pakko soittaa ensin isälle, joka sanoi "ei hätää, kakka tulee joko muovitettuna tai ei" ja sitten vielä terveysneuvontaan (koska isän neuvot on joskus aika hurjia tyyliin "ai jalka katkesi, ota buranaa ni kyllä se siitä") jossa sanottiin oikeastaan samaa. Eli söi tai ei, ei huolta. Hassu juttu silti.

Nyt mennään ulos!

5 kommenttia:

 1. nom nom nom! pitäisköhän itekki kokeilla muovia :D
  meillä Essi söi joskus sinisen muovipallon niin kakka tuli ulos aika kompaktissa paketissa! haha.

  kuis siellä on jakseltu? kurja juttu toi raskausdiabetes kyllä.

  VastaaPoista
 2. Muovi tuli ulos heti seuraavana iltana. :D Nopea on ruoansulatus!

  Hyvin on jakseltu. Ei se rd oo niin paha, mut pitää vaan syödä viisaasti. Tai pitäis. Äskenkin kyllä raavin kaapinpohjia (kun eilen en jaksanut käydä kaupassa) ja tein lounaaksi vanhaa Turunmatkan gurmeeta makaroonia ketsupilla. :) Oli se tosin täysjyvämakaroonia, mutta ei varmaan silti mikään paras ateria diabeetikolle. Muuten ihan ok, yksi raskausarpi entisistä on laajentunut, jippii. Aion tänään käydä ostamassa tukiliivin mahalle ni jaksan Elsiä nostella vielä. Supistuksia on kanssa jo ollut, muttei mitään huolestuttavia. Mites itse?

  VastaaPoista
 3. ihan jees täälläkin päässä menee. tänään on 20+5 menossa ja välistä tuntuu, että vaapun jo nyt niinku ankka :D mieskin hihittelee sille välillä.
  mä kans mietein tota tukivyötä, kun tuntuu välistä että painaa tää maha niin paljon, että sisuskalut repeää ja se kipu helpottaa heti jos mahaa vähän kannattelee käsillä. mutta saas nyt nähdä saako sitä missään välissä aikaseksi hankittua. tod.näk. ei :P

  hyvä että muovi ulkoistui jo! nopeeta toimintaa kyllä. :D
  uuuh, makaroonia ja ketsuppia! voiskin ehkä kokeilla sitä taas tässä joku ilta. nyt ollaan vaan oltu tosi toopeja ja syöty vehnäsämpylää monta päivää. ei ees mitään täysjyvästä näkynykään täällä päässä hetkeen. on tuolla jossain paketti kuivunutta ruisleipää kyllä, että ajatus on ollu kohdillaan, toteutus ei.

  VastaaPoista
 4. Toi on justiin toi mistä kärsin viimeraskauden lopussa! Piti koko aika kantaa käsillä mahaa. Nyt se on alkanut jo näin aikasin, että jos pidempään kävelee niin alkaa vihloa mahaan tosi kovaa. Ehkä se tukivyöjuttu auttaisi. Ne vaan on niin kalliita..

  tuntuuko susta, että maha tuli nopeammin tällä kertaa? Mulla todellakin tuli, mutta luojan kiitos se näyttää jo raskausmahalta. Olin varautunut pitkään "onpas mammalta jäänyt kassi mahan paikalle"-aikaan, kun kerran Elsin kanssa huidellaan.

  VastaaPoista
 5. niitä saattais löytää ehkä ihan hyvin käytettynä niitä tukivöitä? ehkä?
  mullakin tulee välillä kävellessä sellanen olo, että painovoima repii mahaa alaspäin vähän turhan paljon.

  nyt tais olla mahaa vähän enempi tällä kertaa jo alkujansakin, kun viime kerralla :D mutta kyllä se musta tuli nopeemmin nyt joteskin. mikä on ihan jees, en ihan kauheesti tykkää siitä kaljamaha vaiheesta, kun näyttää vaan siltä, että on pulla maistunu kahvitauolla :-D nyt varmaan vaikutti aika paljon se, kun laihduin niin rajusti tossa raskauden alussa niin se maha sitten humahti paremmin näkyviin.

  VastaaPoista