perjantai 1. huhtikuuta 2011

Ooo, mitä taitoja!

 Emil on oppinut kääntymään vatsalleen, ja kun häntä siitä kehutaan tahtoo Elsikin heti näyttää miten hienosti osaa olla vatsallaan.

Pohdin eilen siskon kanssa puhelimessa raskaita asioita äitiydessä. Miten jaksaa, mitä tehdä pärjätäkseen, pysyäkseen hyvällä mielellä. Aina se ei toki onnistu, vaikka mitä tekisi, mutta jotain asioita on kuitenkin omassa elämässä edesauttamassa jaksamista.

Yksi on uni. Vaikka heräisin usein, koitan edes maata aloillani pitkän ajan. Aina en saa öisin imetyksen jälkeen unta, mutta ainakin saan levätä. Koitan myös ajatella iltaisin, että "saan mennä nyt nukkumaan", enkä niinkään että olisi pakko. Käytännössä on pakkokin, mutta toisaalta on niin mukavaa painaa pää pielukselle ja ottaa kirja käteen ja lapsi kainaloon ja antaa unen tulla. Nukahdan usein kirja kourassa nimittäin.

Toinen asia on pienet itseä varten tehdyt jutut: hesarin lukeminen aamulla, jos mahdollista ennen lasten heräämistä. Iltapäiväkahvin keitto, pieni hetki aloillaan. Ihanan kirjan etsiminen. Joku oma harrastus, ompeleminen vaikka. Tai edes sen suunnittelu. Jonkun oman vapaan suunnittelu, "ensi syksynä käyn tyttöjen kanssa syömässä/uimahallissa/yksin kaupungilla". 

Minun olisi helppo heittäytyä marttyyriksi (olen niin välillä tehnytkin), mutta se on kuluttavaa kaikille. Siksipä koitan mieluummin miettiä millä keinoilla saan oman elämäni itselle mieluisaksi näissä puitteissa. En voi tehdä kaikkea mitä huvittaa, mutta voin tehdä jotain mikä huvittaa. 

Mistä puheen ollen: tilasin takkikankaita iinulta. Ajattelin ommella lapsille sadetakit. Eilen piirrettiin Elsin kanssa kaavat. Se oli tosi hankala homma tehdä, koska ensinnäkään ei ollut kaavapaperia tai edes silkkipaperia, niin otin sitten leivinpaperia. Sitä oli vain arkkeina, eikä yksi arkki piisannut vaan niitä piti teipata yhteen. Leivinpaperi kun on tunnettu tarttuvuudestaan, niin johan ei teipit pitäneet. Myös Elsin osallistuminen toi oman lisänsä projektiin, mutta nyt on kaavat piirretyt kuitenkin. Ihan yksinkertaista ajattelin, pussivuorisena.  Auto-, kukka- ja harmaapohjainen pallokangas ovat vedenpitäviä. Kellertävä pallokangas on tarkoitettu vuoriksi. Kukkakankaalle on jo kaapissa semmoinen pallokangas vuoriksi, ja autokankaan vuoraan vaaleansinisellä ruutukankaalla. Yhden takeista annan ehkä lasten serkulle, jos saan sen siis ommeltuakaan.. katsotaan!

2 kommenttia:

  1. mä manipuloin itteeni kanssa jos en saa unta vaikka iltavuoron jälkeen, sillon teeskentelen seuraavasti:
    oi miten ihanaa, saan rauhassa tässä maata lämpimössö ja pehmeässä ja miettiä mitä ikinä haluan kaikessa hiljaisuudessa tekemättä mitään, milloin minulla muulloin ikinä on näin ihanaa aikaa omille ajatuksille.

    VastaaPoista
  2. Yllättävän usein ja hyvin noi toimii. Sitä on niin yksinkertainen kai.

    VastaaPoista