torstai 28. toukokuuta 2009

Vaunuharkintoja nro 3 tai enemmän.

Ekana vähän kertomusta aiemmasta: Olin siellä lääkärissä tiistaina. Lääkäri oli vähän nuiva, ja käyttäytyi kuin olisin tosi vaivalloinen. Mitään vikaa missään ei kumminkaan ollut, mikä on tietenkin hyvä. Vaikka olisin mieluusti ottanut semmoiset määräykset vastaan, että "et saa missään nimessä tehdä mitään kurjaa, vaan ainoastaan kaikkea mistä tykkäät." En saanut semmoisia, harmiksi. Painosta se lääkäri taas toisteli, että ei sais nousta kun on jo vähän ylipainon puolella, ja toisteli, että tartten sokerirasituksen. Hohhoi, kyllä mää sen tiiän, eikä se paino oo noussut kuin 600g koko raskauden aikana.. Mutta sama se.

Kysyin kanssa suonikohjuista, mutta ei tuntunut lääkäriä oikeen kiinnostavan. Sanoi vaan että niitä tulee, ja varmaan lisääkin. KYsyin voinko tehä niille ite jotain, niin se sanoi että tukisukkia voit käyttää, mutta ei hän nää siinä järkeä. En taida uskoa tuota lääkäriä, koska niin moni on saanut nimenomaan ohjeeksi käyttää niitä sukkia, ettei kohjut lisäänny ja pahene. Aattelin mennä ostamaan tukisukkahousut tänään.

No sitten:

(kuva: teutonia.de)
Käytiin miehen kanssa vaunuaitassa kattomassa brion vaunuja. Tai niitä aateltiin, ehkä Brion happy tai joy-merkkejä. Mutta ne oli sitten niin julmetun suuria hyökkäysvaunuja, ja me tahottais aika pienet, koska auto on aika pieni ja pitäis mahtua julkisiinkin. Tykästyttiin sitten teutonian noihin vaunuihin. Ei ehkä tuohon väriin, mutta kumminkin. Nuo on siis Teutonia Fun-merkkiset. Maksaa jotain 800 huitteilla tuolla kaupassa. Nuo etupyörät ei oo kovin pienet, vaikka tuossa näyttävätkin pieniltä, ja niitä oli ihan todella kätevä kyllä työnnellä.. Tuumin vähän sitä lunta ja loskaa kyllä, mutta suurimman osan vuodesta ollaan kuitenkin huollettujen katujen äärellä. Mutta mene ja tiedä.. saahan noihin sitten tilattua eri rungonkin jos tahtoo.

Ihan jos ulkonäköä aattelisin, niin olisin tahtonut tuon kovalla kopalla (se on kaunis), mutta sitten tuumin, että kyllä tuo irtopehmee koppa on kyllä kätevä meillä. Asutaan ekassa kerroksessa, mutta muutama porras kyllä on. Niin tuossa voisi nostaa eka lapsen vaikka nukkuvana sisälle, ja tulla sitten hissaamaan rattaat niistä portaista.

No, kotiin päästyä kattelin sitten heti myiskö joku tuommoisia käytettynä, ja kyllä vain, 2006 mallia. Meen tänään kattomaan yksiä. Mies antoi ohjeeksi, että katso niitä kriittisesti kuin Karpo. :) Yritän. Hyvä mennä yksin, niin voin vedota tarpeen vaatiessa siihen, että miehen pitää nähdä eka mun ottaman kuvat tms.

Ei muuta, nyt rupeen koulutöihin!

22+3

3 kommenttia:

 1. Täältä näsäviisaana kommentoin sitä lunta. Tämä ei ehkä tule sulle eteen pitkään aikaan, jos kotiin jäät, mutta ei niitä jalkakäytäviä aurata aamulla siihen aikaan kun päiväkotiin mennään. Silloin ne aurailee ajoteitä. Mutta nuo vaunut on ihanat, ja ehdit kotosalla hyvinkin odotella sinä päivänä, kun lunta reippaasti tulee. Eli kerran kaksi vuodessa.

  heli

  VastaaPoista
 2. mua sitten taas kiinnosti tuo painoasia..siis mitenkä niin ei saisi paino nousta, eikös sen nyt kuiteskin jonkun verran kuulukin raskauden aikana, vaikka sitä ennestään oliskin? Itsellänikin sitä on ennestään, mutta on aina vaan sanottu ettei saisi tulla paljoa, ja olen sitä jo neljä kiloa kuitenkin saanut kerättyä.Ja nyt mennään rv27+2.

  VastaaPoista
 3. Eka Helille: Vaunut on nyt meillä, käytettynä versiona. Pyörät on täyskumiset ja aika isot, ja toki mietin sitä lunta.. mutta päätin riskata kuitenkin kun ne on niin näppärät muulloin. Tää meiän tie on toki pikkuinen, eikä millään lailla prioriteetti auraajille, mutta ehkä se ei monena aamuna kuitenkaan ehkä harmita.. toivottavasti!

  Sitten painoasiasta: Ei mulle ole varsin sanottu ettei saisi nousta yhtään. 5-6kg saa nousta, eikä ne nyt hirtä neuvolassa vaikka nousis enemmänkin. Neuvolan terkka on mukava, eikä kyllä huomauttele turhasta, mutta tuo lääkäri nyt oli vähän tyly. Haluan kumminkin ittenikin takia ottaa sinänsä vakavasti nuo suositukset, ettei sitä painoa nyt kertyisi sitten yhtään enempää.
  Siinä vissiin aatellaan, että kun sitä painoa ittellä on jo ylimääräistä, ei tosiaan tartte mitään vararavintoa imetystä varten tms. Että kaikki nousu saisi olla vaan lapsen ja kohdun ja istukan ja lapsiveden aiheuttamaa.

  Mutta en tiiä oonko vähän liian tiukka itelleni. En ehkä oo, koska syön kumminkin niin usein jätskiä. :)

  VastaaPoista