maanantai 27. huhtikuuta 2009

Tilkkutäkkimaanantai

Ompelin tänään pienen tilkkutäkin vaunuihin tai sänkyyn. Minusta siitä tuli aika hieno, enkä välitä vaikka tilkut ei ole aina kohikkain ja ompelulanka ei ole valkoista. :D Niin meillä ommellaan. Yhdessä tilkussa on tasku, johon ajattelin, että voi laittaa vaikka tutin. Tai pienen lelun. Tekisi mieli ommella vielä jotain, mutten tiedä mitä.
Tänään tehtiin kanssa lasagnea, ja siitä tuli kohtuullisen hyvää. Ensi kerralla laitan enemmän kyllä mausteita, niin maistuu enemmän. Naapurin tytöt kävi kylässä katsomassa kissoja, ja laitettiin niiden kanssa meidän parvekekukat kasvamaan. Ne oli ihan innoissaan kädet mullassa, ja tonki multaa kanssa meiän pienillä lapioilla ja haravoilla. Ne saatiin häälahjapaketista huhtikuun kohdalta siementen kera. Toivottavasti alkavat kaikki kasvaa! Tulis tosi kaunis parveke kyllä.


Varmuuden vuoksi ostettiin kanssa orvokkeja puutarhamaailmasta, kun käytiin hakemassa multaa kukkia varten.

Huomaa, että selkä ja kohtu jotenkin väsyy herkästi kyykkimisestä ja kaikesta. Tuossakin ommellessa ja kyykkiessä ja multia laittaessa tuli semmoinen olo, että ihan kiva päästä kohta istumaan. Se on vähän pelottavaakin. Alussa ei mitkään nostokiellot tuntuneet mitenkään järkeviltä, mutta nyt kyllä todella huomaa, ettei uskalla nostaa. Alkaa herkästi supistelemaankin, vaikkakin ihan kivuttomasti eikä pitkiä aikoja. 
18+0

4 kommenttia:

 1. Nätti on tilkkutäkki. Ja tuttitasku on mainio idea. Kun kerran ideoita seuraavalle ompelulle mietit, niin tee imetystyyny.

  http://www.huvitutti.net/arki/tavarat/tarvike1fompele.html

  Tuolta löytyy kaavat, voit varmaan vaikka tehdä tuolla tilkkusysteemillä. On oikeasti hyvä tarvike, kun ilman tyynyä tulee hartioihin helposti vähän huono asento ja niskat ja hartiat kipeytyy. Suosittelen.

  VastaaPoista
 2. Jotkut väittää, että vauvat nukkuu parhaiten unipussissa. Niistä mulla ei ole mitään kokemusta, mutta kaavat sellaiseen tässä (näyttää olevan maksullinen paikka, mutta kai sen voi "kiertää"):

  http://www.leikkaa-ompele.fi/product.php?id=103

  Tai tee pehmokirja tai vaikka tilkkuhelistin:

  http://www.kotiliesi.fi/joulu/tee-itse/tilkkuhelistin-vauvalle.aspx

  http://ohjehaku.fi/kasityot/ohjeet/vauvan-pehmokirja

  VastaaPoista
 3. Hei "Albert-Kaarinan" tuleva äiti! Lueskelin omana odotusaikanani, noin vuoden päivät sitten mm. Helistimen blogeja, jossa muistaakseni sinunkin blogisi tuolloin sijaitsi. Muistin tässä eräänä päivänä surffaillessani sen blogisi ja onnistuin pienen etsinnän jälkeen löytämään tämän nykyisen blogisi sijainnin. Olin iloinen lukiessani, että teille on nyt tulossa vauva! Oma "pieni" poikani on nyt seitsemän kuukauden ikäinen. Kaikkea hyvää ja onnellista odotusta! Nauti jokaisesta hetkestä, kuten varmasti tiedätkin, ne ovat ainutlaatuisia! :) t: toinen äiti

  VastaaPoista
 4. Hei, hauskaa, että löysit! :) Tosiaan, onnellista odottamista täällä meneillään, viikko vielä niin puoliväli takana. Suhteellisella rentoudella osaa jo tässä olla, vaikka kaikenlaista jännitystä onkin vielä edessä.

  Helistimestä muutin, koska sinne ei saa laitettua kuvia, ja jotenkin tämä tapa tuntui omemmalta. Tänään olisikin paljon kuvia otettavana, sillä on paljon kerrottavaa viime kirjoituksen jäljiltä.. Sen teen kunhan kerkiän! :)

  VastaaPoista