maanantai 18. tammikuuta 2010

Hei, ette arvaa!

Soitin taas imetystukipuhelimeen kysyäkseni imetysasioita ja maidon nostattamista. Kysyin samalla onko todennäköistä, että imetys on yhtä vaikeaa seuraavan lapsen kohdalla. Tukihenkilö kyseli kestikö kauan raskautua, ja kerroin kestäneen monirakkulaisten munasarjojen takia. Hän vastasi, että sepä onkin yksi selittävä tekijä: naisilla joilla on pco on aika usein liian niukka maidoneritys. Hän kysyi enkö ollut kuullut sitä, en todellakaan ollut mutta muita yhteyksiä kyllä niinkuin pcon yhteyden raskausdiabetekseen jonka myös sairastin. Siihen hän vastasi, että sepä on myös yksi selittävä tekijä, sillä raskausdiabeetikoilla on myös usein liian niukka maito ja heikko maidonnousu varsinkin alussa.

Voi miten helpottavaa! En ollutkaan hullu, kun minusta tuntui kaikki niin vaikealta! Tukihenkilö pahoitteli, etten saanut alkuun parempaa tukea imetykseen. Jos olisin edes saanut tietää että siihen pitää panostaa vielä tavallista enemmän, olisin ollut helpottunut.

Nyt en ole enää varma jaksanko tapella imetyksen eteen taas, kun tiedän ettei sen hankaluus ole omasta tyhmyydestäni ja osaamattomuudestani johtuvaa, vaan asioista joille en kerrassaan mahda mitään! Ihanaa.

(vaikka kurjaa myös, sillä en voi poistaa näitä esteitä seuraavien vauvojen tieltä, enkä varsinkaan Elsiltä)

4 kommenttia:

 1. Kuvittelin tietäväni imetyksestä tosi paljon, mutta ihan uutta asiaa oli nmä jutut minullekin. Mielenkiintoista!

  Hienoa, että löysit lopulta selityksen imetysvaikeuksille. Missään vaiheessa kukaan ei ole kuitenkaan voinut epäillä, että syy olisi yrittämisen puutteessa. En tiedä ketään, joka olisi jaksanut tehdä yhtä paljon töitä imetyksen eteen. Onnekas Elsi kun on saanut vaikeuksista huolimatta nauttia imetyksestä näinkin pitkään!

  Maarit

  VastaaPoista
 2. niimpä, oot kyllä uskomattoman sinnikäs :)

  S

  VastaaPoista
 3. Sinnikäs tai puhtaasti päästäni vialla. ;)

  VastaaPoista
 4. Ja Maarit, kiitos taas kannustavista sanoista. Ne on olleet tärkeät, jo monessa vaiheessa.

  VastaaPoista