perjantai 8. lokakuuta 2010

Köyhälän keittiö satsasi eilen vuohenjuustoon.

Harmi kun en ottanut kuvaa, mutta tehtiin juuresvuokaa vuohenjuustolla. Tehtiin ylimääräinen kauppareissu "ihan vain muutamia tärkeitä hakeaksemme", ja mukaan tarttui vuohenjuustoa. Mutta hyvää se oli, ja toisaalta ei hirveän kalliit annoksetkaan, sillä samasta vuoasta syötiin eilen kolme ja tänään neljä annosta.

Siihen tuli perunoita, porkkanoita, punajuuria ja sipulia. Ne kuorittiin ja pilkottiin (porkkanat ja punajuuret ohuiksi, perunat vähän paksummiksi ja sipulit miten sattui) ja pistettiin vuokaan. Ensin yksi kerros juureksia, sitten vuohenjuustoviipaleita, sitten toinen kerros juureksia. Päälle ihan vähän kermaa. Kuumassa uunissa 275 noin puoli tuntia, ehkä vähän alle. Tuli hyvää.

Raskaus ahdistaa fyysisesti ja henkisesti. Diabetes on tosi vaikea nyt, en saa oikein mitään syödä. Hedelmät ei toimi, moniviljat ei toimi, pienetkin herkut nostaa heti ja iltaisin on korkea vaikka päällään seisoisi. Saan vain syyllistystä diabeteshoitajalta, joka ei usko miten paljon satsaan syömiseen nyt. Olen nyt alkanut pitää kirjaa joka suupalasta, jotta tuo uskoisi minun syövän ohjeen mukaan. Ilmeisesti arvot eivät ole liian pahat jotta niille mitään tehtäisiin, mutta riittävän pahat jotta niistä koko ajan mainitaan. "syöt liian harvoin, syöt liian usein, syöt liikaa, liian vähän, väärin kuitenkin." Tosi tosi tosi ahdistavaa. Viimeisimmässä viestissään hoitaja puhui "mainittavan korkeista arvoista, jotka voivat vahingoittaa vauvaa" ja antoi lääkäriajan kuukauden päähän. Tosi kiva -  nyt tässä sitten kuukausi odotellaan kun vauva vahingoittuu ja ahdistellaan syömisten suhteen. Olen kysynyt moneen kertaan mitä sitten teen jos syömään ruvetessa on korkea. Syönkö, enkö syö, odotanko hetken ja syön sitten, syönkö hiilihydraatittomasti vai mitä ihmettä teen. Kertaakaan ei tuo hoitaja siihen ole vastannut, sanoo vain joka kerta "et syö riittävän usein, ruokailuväli ei saa olla yli 3h". MUTTA KUN SE EI OLE!

Voi ehkä tuntea turhautumisen määrän. :D

Pelkään myös kohtukuolemaa, koska tämä pikkuveli on hiljaisempi liikkeissään kuin Elsi oli. Ehkä johtuu istukasta tai ehkä luonteesta, mutta pelottavaa se silti on.

32+4

5 kommenttia:

 1. Huh, kuulostaa aika järkyttävältä diabeteshoitajalta! Ei ole kyllä oikeassa ammatissa, jos ihmiskäsitys on se, että kaikki huijaavat ja valehtelevat kuitenkin. Ei mikään ihme että ahdistaa! Ja mikä ammatti-ihminen se sellainen on, joka tieten tahtoen ahdistaa raskaana olevaa. Minä vaatisin päästä aikaisemmin vaikka sen lääkärin juttusille.

  Kovasti tsemppiä!

  Maarit

  VastaaPoista
 2. Ehkä siinä oli paljon jotain kommunikaatio-ongelmaa, mutta tylsää se tietenkin minulle on. Hän varmaan kiireessä kirjoitti vain lyhyen viestin, joka tunnepitoisessa mielessä saa hirveät kauhukuvat jylläämään. Toki tiedänhän minä diabeteksen olevan vauvalle vahingollinen, että ei hän sinänsä mitään uutta sanonut.. silti kaipaisin just sitä tukea ja apua nyt siihen miten ne vahingot vältettäisiin, enkä mitään hokemista siitä mitä kaikkea se tekee. Kun yritän niin kovasti jo.

  VastaaPoista
 3. no onpa kyllä ihan superankea toi sun hoitsu. huh huh. mietein, että olisko jotain forumia tai jotain missä vois käydä kyselemässä, jos ei se oma hoitaja kerran suostu sanomaan muutaku, kun "et osaa" ? en mä käsitä miten sä voit enää tosta tarkemmin syödä.. johan siinä pitää sitten alkaa leseetkin laskemaan yksitellen.

  VastaaPoista
 4. Joo, tää on superankeaa. :/ Mutta seittemän viikkoa, kai se nyt kuluu.. Tilasin mieheltä konvehtirasian synnärille, kotiin punaviiniä ja aurajuustoa ainakin. Lista saattaa kasvaa kyllä. :D

  VastaaPoista
 5. Niin ja oon käynyt nyt puhumassa diabetesliiton keskustelupalstalla, ja siellä ne oli vähän kahden vaiheilla mitä ne arveli että tapahtuu. Ehkä saat insuliinit, ehkä et. Sinänsä menisin mielelläni ilman, mutta toisaalta olis ihan kiva saada syödä jotain.

  VastaaPoista