maanantai 4. lokakuuta 2010

Elsi 1v ja 2 päivää päälle.

Synttärit juhlittiin, ja ne meni oikein mukavasti. Elsi ei juurikaan jännittänyt ihmisiä, mitä me etukäteen vähän jännitettiin. Yleensä sillä kuitenkin kestää tovi päästä yli vierasahdistuksesta ja kesken kaiken saattaa yhtäkkiä hyökätä ahdistus. Silloin Elsi istuu maahan ja pistää pään polvien väliin. Tosi liikuttavaa, siinä se sitten odottaa että tullaan pelastamaan.

Lahjoja hän sai vaikka miten paljon. Niistä ensimmäiseksi suosikiksi nousi mummolta saatu pieni rasia jonka sisällä pätkä muovihelminauhaa. Katsos kun sen voi avata, ottaa nauhan ulos, sulkea, avata taas ja laittaa helmet taas sisään ja uudelleen sulkea. Miten jännittävää! Myöhemmin muutkin lahjat ovat saaneet ansaitsemaansa huomiota. Isältään Elsi sai puisia marakasseja (nalle ja possu) sekä pienen kitaran, ihan oikean. Minä ajattelin, että johan tässä rehkitään muutenkin, kun leivoin ja puuhasin niin. En siis erikseen antanut lahjaa.

Olin niin poikki kaikista valmisteluista (torstain leipomisesta, perjantain siivoamisesta ja kaupassa käymisestä, lauantain leipomisesta), että vieraiden tultua kolotti ja supisteli niin etten juuri nojatuolista noussut.

Meillä on vähän kireä budjetti tässä ja ensikuussa. Siispä meidän Köyhälän Keittiö tarjoaa halparuokia, kuten itsetehtyjä sämpylöitä ja kaalilaatikkoa soijarouheella. Salaattina porkkanaraastetta ja puolukoita. On itseasiassa ihan kiva miettiä miten ruokalaskun saisi pienemmäksi (mikään jätti se ei ole kyllä ollutkaan), ainakin kun tietää ettei tilanne ole loputtoman pitkä. Ongelmana on ehkä ainoastaan se, etten itseasiassa taida pystyä juuri syömään niitä sämpylöitä. Ne on aika vehnäisiä, vaikka niihin kohtuullisesti ruisjauhoa laitankin, ja aiheuttavat korkeita sokereita. Harmillinen vaiva tämä diabetes, aika hankalaa sen kanssa taas on. Hurjan tarkkaa miten syö. Ei riitä, että miettii minkä verran hiilihydraatteja syö vaan niiden laatu on myös tosi tarkkaa. Esimerkiksi yhtenä päivänä söin kasvissosekeiton kanssa pakastimeen unohtuneita täysjyväpaahtoleipiä pari kappaletta, ja oli korkea sokeri sitten kolmenkin tunnin päästä syömisestä.. huoh.

Minua jännittää tämä loppuaika. Väsyn nyt jo tosi helposti ja en jaksa puuhailla entiseen malliin. Elsi taas ei sitten viihdy yhtä hyvin jos en puuhaile asioita, joten semmoista kitisevää loppuraskautta on tiedossa. Nään usein vähän stressisiä unia, viimeyönä esimerkiksi maailman valtamerien pohjalta tuli esiin VALTAVIA kaloja (tai jonkin sortin valaita) jotka söivät ihmisiä kuin planktonia. Muutenkin vaivaa taas pieni nukahtamisvaikeus. Iltaisin ja öisin herättyä on vaikea saada unta ja hyviä asentoja on vaikea löytää. Illalla usein närästää ja pohkeet kramppailee ja muutenkin on usein selässä ja kyljissä lihasjumeja. Elsiä en meinaa millään jaksaa kantaa, jo pyllynpesu saa huohottamaan kun ei happi mahdu kulkemaan.

Noh, 8 viikkoa enää. 32+0

3 kommenttia:

 1. jaksua nyt sinne loppurutistukseen! täällä pamahtikin sunnuntaina 37 täyteen :) ei sielläkään enää pitkä aika kyllä ole.

  meilläkin on tiukkaa tässä tää ja ens kuu! vähäxx ollaa samixii! tähän kuuhun vielä tietysti pitää koittaa mahduttaa viltsulle lentoliput suomeen ja sitten noi synnytyskustannukset. voi jee. nojoo, ei sitä rahaa onneksi sitte paljon muuhun menekään, ku ruokaan. ainiin tuttipullo pitäis vielä ostaa varmuuden vuoksi, en luota siihen, että nää mun maitohinkit toimisi tehokkaasti tälläkään kertaa :P mutku tahtosin sellasen tuttipullon, että se ei vuoda sinne korkkiin matkassa, mutta ehkä sellanen vois löytyä jostain lastentarvikekaupasta..
  kaikkea hyvää pohdintaa taas tänne sun blogiin!

  VastaaPoista
 2. NO ollaanKO!!! :D Mitkä ihmeen synnytyskustannukset, siis yömaksut sairaalassa vai jotkut muut? Tuleeko Viltsu pitkäksi aikaa Suomeen? Ehkä joo yksi pullo olis kannattava, suosittelen semmosta avent-pulloa missä on hidas imujuttumikäsenyton. Sais varmaan netistäkin..?

  Meille ei tule oikein mitään lisäkustannuksia. Ehkä just tuttipulloja pitäis ostaa, mutta en ihan heti lähe juoksemaan niitäkään. On niitä tuolla kaapissa kuitenkin jos ihan hirveä hätä tulee.

  Nyt on taas varsin hyvä olo, kun ei kävele liikaa niin ihan hyvin menee.

  maija

  VastaaPoista
 3. joo, meillä oli joskus sellanen avent-pullo muistaakseni. ja sit jostain cittarista löyty kanssa pullo, missä se tutti-imuosa oli siellä korkin sisällä niin ettei roiskunu kun rapataan! :D

  ja kustannuksia tulee lähinnä taksimaksuista :P ja tietty jotain siitä sairaalassa yöpymisestäkin mun mielestä, mutta sen saa jo onneksi ens kuun palkkaan.

  Viltsu on kait n. viikon Suomen maalla. mistä muistuikin taas se lippujen ostaminen mieleen.. argh! pitäs koittaa muistaa ne ny ettei ne ehtis ihan hirveesti kallistua.

  mulla oli eilen ihan supparivapaa päivä! tänään tosin sit ei enää, että on hyvä muisto vaan.

  VastaaPoista