maanantai 1. marraskuuta 2010

Synnytystapa-arviosta, päivää.

Tänään oli sitten se jännä päivä, että sain arvauksia Velin koosta. Pitäisi kuulemman nyt olla noin 3kg ja laskettuna aikana sitten noin 3800g. Samoja arvauksia sain silloin Elsistäkin, eli ehkä aika samankokoinen lapsi olisi tulossa. Mene ja tiedä, koska kuitenkin Elsi oli 3560g ja jos Velin arvio heittäisi vaikka nuo maltilliset 300g alaspäin, olisi Veli jo yli nelikiloinen.. joka sitten kuulostaa jo pelottavalta.

Sain silti kehuja tiukasta kuristani dieetin suhteen: halleluja! Kerrankin kehuja, kun yleensä saa vain rättejä ja risuja. Lääkäri sanoi, että olet selvästi hyvin huolehtinut lapsesta, kun se on niin pieni. Kiva kuulla, koska niin todella olen yrittänyt tehdä.

Famo oli hoitamassa Elsiä lääkärikäyntini ajan. Kävin samassa sykäyksessä sitten ostamassa puhelimen, koska eräskin kuolasuu on pilannut jo kaksi (minun oman ja miehen vanhan) kännykän imeskelemällä niitä. Enpä vahingosta viisastuneena anna tätä uutta puhelinta lapselle käteen enää. Oli pakko hankkia luuri, että on millä soittaa apua sitten jos synnytys alkaa äkisti.

Lääkäri epäili silti, että ihan vielä ei tule kiire. Kohdunsuu kaksi senttiä auki, mutta kanavaa kuulemma vielä myös parisen senttiä jäljellä. On kuulemma tosi harvinaista, että toinen lapsi syntyisi ennenaikaisesti jos ensimmäinen on syntynyt täysiaikaisena. Toivoisin silti, että tämä tulisi aika pian siinä 38+0 jälkeen kuitenkin, sen verran väsyttävää, kivuliasta ja ikävää elo kummun kanssa on.

Nyt tuon reissun jälkeen on tullut taas kipeitä supistuksia noin 10min välein, mutta eiköhän ne siitä taas laannu. Viimeksi Elsin kohdalla myös limatulppa irtosi synnytystapa-arvion jälkeisenä päivänä, että ehkä jotain sellaistakin on odotettavissa.

(Vaikea ajatella, että menisi yli lasketusta.. kostautuukohan se tuskaisina ylipäivinä sitten..)

36+0

1 kommentti:

 1. meillä meni esikoinen viikon yli ja iltatähti tuli viikon ajoissa :)
  ja mun veli oli 3 viikkoa yli ja mä tulin 3 viikkoa liian aikaseen :D

  että toivoa on!

  niin ja täälläkin oli vauvelit suht samankokoset. pikkusiskoa oli vähän paremmin ruokittu.

  hihii, jännää! kohta teilläkin on pieni siellä taas!

  VastaaPoista