keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Imetyksestä.

Tänään on mennyt seuraavasti: Aamulla meni hienosti ilman lisämaitoa ja Elsi vaikutti kylläiseltä. Kahdentoista aikaan sama homma. Nyt tuossa neljän-viiden aikaan Elsi imi varmasti yli tunnin, jonka jälkeen sylki rintaa ulos ja vaati silti lisää maitoa. Päätin antaa 30ml korviketta.

Teinköhän siinä virheen, olisikohan pitänyt vaan sitkeesti tarjota rintaa..? Annoin periksi, kun tuntui ettei mitään kuitenkaan enää tule, ja lisäksi fafa oli tullut Elsiä katsomaan ja tuntui höhlältä istua koko vierailun ajan tissi suussa. No, koitan nyt illalla sitten olla antamatta lisämaitoa, tai antaa vähän pienemmän satsin niin saisin aikaa kehitellä jostain lisää maitoa.  Mutta käyköhän siinä sitten niin, että yöllä maito loppuukin? 

No, ehkä turha kantaa huolta, koska viime yö oli paljon maidokkaampi kuin toissayö, ja tämä päivä parempi kuin eilinen. Jos suunta pysyy samana, niin kaikki on hyvin. 

Kädet ja jalat on muuten turvoksissa. Jalkapöydät on ihan pyöreet. Rasittavaa. Se ehkä selittää miksi paino on raskauden aikaisesta painosta tippunut vain kolmisen kiloa, kun kuitenkin Elsi itsekin painoi enemmän. Eilisestä painosta oli tänään tippunut jo kilo, että ehkä sekin on hyvä suuntima.

2 kommenttia:

 1. Miksi ajattelet että maito loppuisi? Tuntuuko rinnat tyhjiltä eikä herumista tunnu? Kirjoitinkin tuonne edellisen kirjoituksen loppuun tästä aiheesta, että ne eivät kuitenkaan ole merkkejä maidon loppumisesta. Maito ei rinnoista lopu, vaan sitä muodostuu imetyksen aikana koko ajan lisää. Luota itseesi ja rintoihisi, ne kyllä hoitavat homman! Useimmat pienet vauvat tankkaavat iltaisin rinnalla jopa tuntitolkulla. Koko ilta saattaa oikeasti mennä imettäessä. Ja se on aivan normaalia ja kuuluu asiaan. Jos vauvalle tarjoaa pullosta maitoa , hän todennäköisesti ottaa sen tyytyväisenä koska tokihan se maistuu hyvälle ja tulee nopeammin ja helpommin kuin rinnasta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei hän olisi saanut rinnasta maitoa.

  Älä kuitenkaan koe turhaa syyllisyyttä antamistasi korvikeannoksista. Et ole varmastikaan noilla pienillä määrillä aiheuttanut hallaa imetykselle. Mutta kannattaa pitää mielessä, että jos jatkuvasti antaa vauvalle korviketta, alkaa vauva helposti suosia enemmän pulloa. Ja sitä kautta viihtyy vähemmän rinnalla, jolloin rintamaidon määrä alkaa vähenemään ja korviketta tarvitaan koko ajan enemmän. Ja siltikin vaikka korviketta menisi enemmänkin, on sen määrää mahdollista pikkuhiljaa vähentää ja siirtyä täysimetykseen.

  Tuolta imetystukilistan sivuilta kannattaa lukea ainakin juttu imetyksen ensimpäivistä ja vauvan kellosta.

  Toivon sinulle tsemppiä ja kärsivällisyyttä imetykseen, se on teille molemmille vielä opettelua. Ja kaikkein tärkeimpänä, koita olla stressaamatta, teet niinkuin itse parhaaksi näet.

  Maarit

  VastaaPoista
 2. Siitä arvelin tyhjäksi käyneen, kun en saa herutettua pisaroita itse enää ulos ja Elsi ei ole tyytyväinen. Mutta toki sitä sitten tulee, mutten tiedä tuleeko tarpeeksi kovaan tahtiin. Aion kyllä jättää korviketta koko aika vähemmälle ja imetellä kärsivällisesti illat.

  Kova tahto olisi saada tämä homma toimimaan, mutta täytyy nyt koittaa olla kärsivällinen ja sitkeä. Taidankin nyt tehdä niin, että kaivan äitiyspakkauksen imetysoppaan ja painelen tuonne sohvaan istumaan tyttö tissillä.

  Ja kiitos neuvoista!

  VastaaPoista