torstai 1. lokakuuta 2009

40+2

Eilen illalla supistuksia tuli nukkumiseen asti, mutta sain nukuttua ihan tyytyväisenä. Sitten neljän aikaan havahduin äidin lähettämään tekstiviestiin, jossa kyseli huolissaan miten voin. Kerroin voivani hyvin, ja äiti kysyi sitten miten vauva voi. Aloin siinä sitten tunnustella, ja tajusin ettei vauva oikein liiku vaikka yleensä kyllä neljän aikaan (hesari tulee silloin) potkii kovasti. Tönin, ja sain yhden vaimean liikkeen vastaukseksi. Herättiin miehen kanssa ja koitin syödä ja liikkua ja jutella ja töniä, mutta vauva ei vastannut. Kuuntelin stetoskoopilla, ja kuulin kyllä sydämen sykkeen, mutta alkoi hirvittää napanuorat kaulan ympärillä ja muut kammotukset. Päätin sittne soittaa kättärille, jossa sanoivat olevan parempi tulla tarkistamaan.

Kyllähän kaikki sitten oli hyvin. Supistuksia tuli alle 10min välein, eli ei ne mihinkään ole loppuneet. Ne on aika kipakoita, muttei mitenkään semmoisia että kivunlievitystä tarvitsisi. Vauva liikkui siinä ehkä puolen tunnin makaamisen jälkeen hyvin, ja sykkeet oli hyvät ja muuta. Kätilö katsoi kohdunsuunkin, se on auki 3cm ja kanavaa jäljellä vajaa sentti. Nyt on kyllä tosi hellänä kaikki paikat, kolottaa niin! Jokainen supistus tuntuu nyt paljon kovempana kuin ennen tuon ronkkimisen jäljiltä.

Aion nyt silti lähteä sille kurssille, kun 3cm auki on aika vähän vasta ja kanavaakin on, niin ei tämä varmaan mitään salamavauhtia etene. Ja lisäksi sieltä pääsee kyllä sitten lähtemään tarpeen vaatiessa poiskin, eli ei mitään estettä. Sama kai se istunko kotona vai siellä.

Eipä muuta, jännää jännää!

5 kommenttia:

 1. bdbdbd, pysy liikkeellä niin hyvää tulee :)

  VastaaPoista
 2. Taidat olla synnärillä, kun susta ei oo enää mitään kuulunu..stemppiä sinne!jos arvaukseni osuu oikeaan, niin oikein paljon onnea teille!

  Niin ja olen seuraillut teidän matkaa jo helistimen ajoilta, kiitos hyvästä blogista. Mielenkiinnolla lukenut vaikka ei itsellä ole vielä sama tilanne, tosin omissa toiveissa on, mutta odotellaan vielä, että koulu loppuu vuoden vaihteessa..jos vaikka sitten sen jälkeen meillekin tulisi pikku-ihminen..Ü Laitathan jotain kuulumisia vielä vauva-arjestakin.

  -maikki

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä vaan sinne, sama juttu, lueskellut juttujasi helistimestä asti... =)
  ode

  VastaaPoista
 4. Luulen myös, että hiljaisuus on hyvä asia :) Onnea kovasti täältäkin! Se kauna odotettu vauvan tuoksuinen arki, tervetuloa ;)

  VastaaPoista
 5. Onnea äidille, onnea isälle ja onnea ihanalle vauvalle pienelle <3

  Olen myötäelänyt sun iloissa ja suruissa.. Toivottavasti jatkat edelleen blogisi kirjoittamista!

  Halauksin Mari :)

  VastaaPoista