perjantai 9. lokakuuta 2009

Jee, tissit toimii!

Eilinen maraton taisi tehdä tehtävänsä, koskapa yöllä valutteli niin kovaan tahtiin maitoa ulos. Oli koko oma rintamus ihan märkänä imetyksen jälkeen, kun toinen rinta oli käytössä ja toinen vissiin toivoi olevansa. Ei muuta raportoitavaa, hyviä uutisia siis vain. :) Tänään tulee terveydenhoitaja kylään, nähdään sitten miten on kasvettu.


Sain farkut kiinni! Kaikki housut meni itseasiassa jalkaan, mutta nyt vasta yhdet on mukavat koska niissä on korkea vyötärö joka pitää tuon röllykän kurissa. :D Muut jää sen alapuolelle, ja näyttää tosi hassulle kun tuo geelimäinen makkara pullahtaa siihen päälle. :) Eilisestä on tippunut kilo, turvotus taitaa siis laskea. Pieniä suuria iloja tänään. 

Kello on kohta kuusi. Terkka kävi, ja saatiin vaan kehuja! Elsin paino on noussut 200g viidessä päivässä, eli selvästi maitoa riittää nyt. Sain itse kehuja siitä, etten sitten heittänyt hanskoja tiskiin vaikka maidon kunnollisessa nousussa kestikin. Hän sanoi, että monasti äidit ehtivät hermostua ja alkaa pullottamaan kovaan tahtiin. Voi uskoa, koska pelko nälkäisestä lapsesta on aika suuri. Joillekin myös lääkärissä "määrätään" pulloa enemmän kuin ehkä kannattaisi.  Muutenkin kaikki oli hyvin, sain luvan saunoa varovasti ja myös ulkoilulupa irtosi. Lisäksi sanoi, että "näytät kuin et olisi raskaana ollutkaan" mikä oli kanssa mukavaa. :) Vaikka oikeasti tiedän, että onhan tuota vararengasta vielä riittävästi, niin silti hauska kuulla että ihmiseltä alkaa jo olemus näyttää.


Käytiin vaunulenkillä, ja se oli ihanaa! Aurinko paistoi ja olin ekaa kertaa ulkona viikkoon. Tai istuin kyllä siskon kanssa keinussa pihalla pari päivää sitten ehkä vartin. Mutta sen lisäksi. Syksy on juuri sellainen kuin ajattelin saadessani kuulla odottavani syksyvauvaa. Elsin syntymäpäiväkin oli juuri semmoinen kaunis, kuulas ja kirpeä syksyinen päivä. 

Koska Elsi on ensimmäinen lapsi, tuntuu kuin koko maailma olisi pysähtynyt meidän ympärille ja alkanyt pyöriä me uutena napanaan. Vaunuja työntäessä miettii, että huomaakohan kaikki että meille on syntynyt vauva, ja ettei sitä ollut ennen. Eipä sitä itse koskaan vaunuja nähdessään ole miettinyt miten iso asia se vaunuissa makaava lapsi vanhemmilleen on. Ei sitä tajua kunnolla ennen oman saamista.

2 kommenttia:

  1. Alkoi ihan itkettää kun luin tämänpäiväisiä kuulumisia. Varsinkin tuo loppu kuinka teillä nyt on se kauan odotettu syksyvauva. Ja tuo kun muistan niin hyvin itsekin tuon fiiliksen kun tuntuu, että itsellä on koko maailma muuttunut ja ihmettelee miten muut voivat jatkaa elämää entiseen malliin. Ja ihme kyllä pian teistä jo tuntuukin siltä kuin Elsi olisi aina kuulunut teidän elämään.

    Hienoa että imetys on teillä lähtenyt sujumaan! Ja todellakin saat olla ylpeä itsestäsi ja tekemästäsi työstä imetyksen suhteen!

    Maarit

    VastaaPoista
  2. huippuhomma että sait imetyksen sujumaan, ja "maidokasta" syksyn jatkoa teille, toivottavasti näitä kauniita kuulaita vaunuiluun sopivia syyspäiviä vielä riittää:)

    VastaaPoista