tiistai 8. syyskuuta 2009

Kaukana ei ehkä olla.

Kipeitä supistuksia ja selkäsärkyä jatkui johonkin puoli neljään. Koitin siihen asti nukkua sohvalla, mutta jotenkin en malttanut siinä saada unta kun kaikenlaista pyöri mielessä. Järki sanoi, että jos vaan voi nukkua niin kannattaa, ja kova oli yritys, mutta ei ihan onnistunut. Silloin puolen neljän aikaan päätin sitten mennä tuonne sänkyyn takaisin, että jos siellä saisin rauhoituttua. Ajattelin, että jos on tosi kyseessä, niin herään kyllä sitten uuestaan.

Mutta siis en herännyt, ennen kuin nyt kun miehen kello herätti. Aika kauan säännölliset, entistä kipeämmät supistukset jatkui. Ei ne yhäkään valtavan kipeitä olleet, mutta entistä kipeämpiä ja jotenkin erilaisia. Ne tuntui tekevän jotain, en tiedä tekeekö järkeä sanoa noin.

Näitä öitä saattaa tietenkin olla tiedossa useita ennen oikeaa lähtöä, ja voi mennä aikaa siihen, että seuraavan kerran on näin. Mutta toisaalta voi yhtä hyvin olla, että seuraavana yönä mennään. Katsellaan, ootellaan.

37+0

2 kommenttia:

 1. Jännää, jännää... Mulla eka synnytys käynnistyi noin. Heräsin yhtenä yönä ekaa kertaa varpaita kipristäviin supistuksiin (olin supistellut jo pitkään ja paljon, mutta silloin supistukset oli ihan eri tuntuisia). Aamuksi supistukset laantui, alkaen sitten illalla uudestaan. Ja siitä synnytys sitten lähti liikkeelle. Molemmissa synnytyksissäni olen tiennyt synnytyksen olevan käynnissä siitä, kun supistusten yhteydessä on alkanut tulla vereslimaista vuotoa.

  Veikkaanpa, ettet enää kauaa joudu odottelemaan. Koita lepäillä sen minkä pystyt. Ja ennen kaikkea, ihanaa synnytystä! Mikään maailmassa ei voita sitä tunnetta kun kaiken työn jälkeen saat vastasyntyneen rinnallesi ihmeteltäväksi.

  Maarit

  VastaaPoista
 2. Jännää tosiaan! Kyselin äidiltäni, että miten hänellä on synnytykset olleet. Äitillä kylläkin on niitä kokemuksia varsin monta, että sieltä voi sitten valita itseen sopivat. :D Mutta kertoi, että oli jollakin kerralla muutamana yönä supistellut, ennen varsinaista synnytystä sitten, mutta joka tapauksessa ei uskonut olevan kaukana.

  Mutta katsotaan! Alavatsa kyllä arka, ja muutama supistus on ollut nyt aamulla. Aion käydä tänään illalla kävelyllä yhdellä puutarhalla ystävän kanssa, jos nyt ei sitten ennen sitä ala mitään ihmeellistä tulla.

  Elämme jänniä aikoja, ystävä hyvä.

  VastaaPoista