maanantai 21. syyskuuta 2009

Puoli kuusi.

Ihan kuin olis töihin menossa, kun herää näin aikaisin. Oon nukkunut tosi katkonaisesti, heräillyt vessaan ja ottamaan rennietä ja mitä kaikkea. Ei tosin mitään kipuja tai supistuksia. Muuten vaan huonosti nukuttu yö. Miten voikaan tää loppuraskaus tuntua näin pitkältä? Ja jännä miten jonain päivänä tuntuu ihan kohtuulliselta ootella sen ja tän verran, ja jonain toisena se on täysin ylivoimainen asia. Nytkin oikein epätoivon tuulahdukset humahtelee yli aina kun yöllä herää johonkin. Lisäksi ne hikoilut on täällä taas, vaikka välillä ne oli poissa.

No, ei auta kuin odottaa, vaikka odottavan aika onkin niin pitkä. Tänään aion käydä kaupassa aamupäivällä jossain välissä, sitten vähän siivota. Yhdeltä tulee vieraita. En tiiä miten kauan siinä menee. Sitten iltapäivän katselen ehkä Twin Peaksia nauhalta, pitkästä aikaa, tai sitten luen. Pitäisi ottaa taas sitä sokerikäyrää, ja sitä varten pitäisi olla ruoka-ajat. Viimeaikoina kun olen syönyt silloin kun huvittaa ja pitkälti mitä huvittaa. Joskaan en mitään roskaa, mutta kumminkin.

On alkanut pelottaa, että jos tää ei osaakaan syntyä. Että entä jos on totta mitä se Bruno Caggiatore sanoi, että joskus käy niin että vahvasti supisteleva kohtu väsyy, eikä jaksakaan supistella lasta ulos sitten. Entä jos meneekin sitten yli, eikä lasta kuulu, ja menee viikko ja kaksi.. antaako ne sen mennä miten pitkälle? Tai jos ne sitten la-kontrollissa päättää puhkaista kalvot, eikä supistuksia tulekaan, ja lapsi pitääkin leikata ulos? Mitä jos istukka kalkkeutuu, kun siihenkin on diabeetikoilla suurentunut riski.. Tekee mieli mennä parkumaan kättärille, että ottakaa se nyt ulos kun vielä voidaan, nyt kun se vielä potkii ja minäkin olen jotakuin järjissäni. En olis varmaan ensimmäinen joka niin tekee. Ei kyllä vielä niin paljon hirvitä, mutta sekin päivä ehkä koittaa.

Vitsi miehet pääsee tässä helpolla kyllä. 38+6

päivältä:
Kello on nyt viisi. Katseken täällä laadukasta (köhköh) telkkaria ja pohdiskelen. Kävin aamulla kaupassa, enkä ostanut mitään herkkuja vaikka olin vähän ajatellut. Tuli syyllinen olo, kun mietin että vikat viikot on juuri ne lapsen kokoa kasvattavat viikot. OStin kyllä jogurttia, mutta sitäkin syön aina niin vähän kerrallaan ettei se nosta sokereita. Sokerit on olleet ihan hyvät tänään. Huomenna on neuvola kahdelta, ennen sitä voisin vaikka siivota yhden komeron, tai ainakin aloittaa sen siivoamista. Ja iltapäivää voisin viettää taas vaihteeksi vanhempien tykönä. Siellä saa aina ruokaa tai vähintään kahvia. Mikä muuten maistuu taas ihan todella huonosti!

Eipä muuta, odotellaan ja toivotaan äkkiedistystä! kahdeksan päivää laskettuun.

2 kommenttia:

 1. Harmi ettei Alber Kaarinaa vielä kuulunu.. tosin hyvähän se on olla loppuun asti.

  enpä tiiä enää paljonko ne antaa olla yliaikaa lapsen? mulla meni yli 2 päivää, joten en siitäkään tiiä. meidän äitillä esikoinen meni yli 3-viikkoa :D hyh. en ois ehkä ite kestäny. en tiedä antaako ne niin pitkään enää olla.

  mä oon varmaan vieny sun unet kuule! nukkunu ihan älyttömästi ja niiiin sikeesti! en ees herää miehen herätyskelloon enkä mihkään. jotain se vähän tökkii aamusta kun lähtee töihin ja antaa pusun. tänäänkin heräsin vasta kymmenen jälkeen. viltsu on kipeenä kotona niin ei tarvinnu herätä aikasin tai mitään.. mutta silti! aivan ku uppotukki olis. vieläki ois voinu jatkaa unta, mutta päätin että ei perskarva, kyllä on noustava!

  VastaaPoista
 2. Todella harmi, mut nyt on taas vähän positiivisempi mieli oottamisesta kuin eilen tai aamulla, se niin vaihtelee! Jossain käypä hoito-nettisivuilla luki, että 7-10vrk antaa mennä yli. Mut jospa ei tartteis vielä miettiä semmosta, voihan tää hulahtaa ulos vaikka tänään, mistä sitä tietää.

  Kait ne saattaa pienikokoisen vauvan antaa kasvaakin 3vko lasketun yli, jos kaikki on hyvin, mikäs sillä kasvaessa sinänsä.. mutta jos tosta omasta tulee joku roikale niin mitäs sitten tehdään.. :D

  Heh, vai oot niin nukkunu, se on ku laittais rahaa pankkiin kato! Mäkin kyllä nukuin aamulla kaheksasta yhdeksään kumminkin sitten, se helpotti aikas paljon. Niin ja tuossa nukuin kolmisen varttia myös päikkäreitä. Kauheesti ei niitä viiti, ettei ne sitten vie unta yöltä pois.

  VastaaPoista