tiistai 29. syyskuuta 2009

Ratikkamatkan mietteitä:


Tänään kävin tosiaan koululla syömässä, ajoin tuommoisella vanhalla ratikalla jonka lampuista tykkään kovasti. En ole siivonnut kylppäriä. Tulin kotiin herkkukaupan kautta (ostin jakkimakupaloja :D ja kanssa semmoista piirakkaa. mutten saa syyä niitä kerralla) ja herkkumatka kostautui heti kaatosateella. Kastuin aivan kokonaan kävellessä kotiin, mutta ei se niin haitannut.

Sitten olen tässä makoillut sohvalla ja katsellut telkkaria. Alkoi kanssa kiinostaa millä viikoilla ihmiset yleensä synnyttävät, ja löysinkin pitkän ketjun aiheesta. Tahdoin nähdä sen kaaviona, joten tein semmoisen rv 38+0-42+0 -listauksen, johon pidin tukkimiehen kirjanpitoa. Sen mukaan yleisin päivä synnyttää on 40+1. tämän hullunhomman tehtyäni googletin aihetta vähän lisää, ja löysin sitten tilaston, jossa oli liki 400 vastausta. Siis valmiin tilaston, että kannattipa viettää aikaa pitäessä kirjaa.. :D

Millä raskausviikolla vauvasi syntyi
alle 38 11% [ 45 ]
38+0 - 38+6 9% [ 35 ]
39+0 - 39+6 21% [ 83 ]
40+0 - 40+6 27% [ 104 ]
41+0 - 41+6 15% [ 58 ]
42+0 tai yli 4% [ 16 ]
käynnistettiin 7% [ 28 ]
suunniteltu sektio 2% [ 9 ]
Ääniä yhteensä : 378

Oli kiva saada vähän tietoa aiheesta, koska se kätilö eilen jutteli kaikkea semmoistakin, että "aina ei vaan supista, ja sit pitää käynnistää tuolla yliviikoilla, että ei voi koskaan tietää miten menee." Ei varmasti voikaan, mutta pitääkö sitä nyt sanoa jollekin ekaa oottavalle.. kauheeta säikyttelyä. Sanois vaikka, että kuule melkeen kaikki syntyy hienosti itekseen, mut sit jos ei niin autetaan. Tartteeko sitä kertoo no kauhutarinat..?

1 kommentti:

  1. viralliset tahot osaa aina välillä olla kovin.. virallisia. :/ ja sitten ne tuntuu töksäyttävän asiat vähän huonosti. tai ehkä sitä on itte vähän herkkä. en oo vielä päättäny kummin päin se mun kanssa on :D varmaan toi jälkimäinen!

    mut onhan sulla jo supistellu vaikka ja kuinka! mä en edelleenkään muista yhtään supistusta, paitsi sitten ne "tosi toimi" versiot. joko oon ollu ihan uuno (todennäiköistä) tai niitä ei oo ollu. nojoo.
    puhaltelen sulle täältä aamuhengityksellä, ennen hampaiden pesua vähän synnytystuulia! jos vaikka lähtis tulemaan! ;)

    VastaaPoista