sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Onnettomuutta.

Voi pyhä isä mikä olo mulla on. Selkää särkee jo toista päivää oikeen kunnolla. Toivottavasti ei tartteis viikkotolkulla jomotella näin. Oon ihan huonolla tuulella, enkä oikeen jaksa mihinkään keskittyä, kun koko ajan kolottaa johonkin. 

Kamalaa, että valitan tästä nyt. Mietin tänään, kun ajettiin miehen kanssa kotiin, sitä aikaa kun yritettiin ja surtiin ettei oltu onnistuttu. Tuli mieleen miten kirjoitin blogiin, että kunpa muistaisin olla kiitollinen raskaudesta, vaikka olisikin kurjaa, jos joskus raskaaksi tulen. En sentään luvannut olla valittamatta! Eipä tässä tietenkään ole kyse siitä, etten olisi onnellinen raskaudesta tai vauvasta kiitollinen. Olo vaan on nyt niin kehno, kun tuntuu ettei mikään kropassa toimi kunnolla ja ihan pelkkä oleminen sattuu. 

Luin googlesta synnytystä ennakoivia tuntemuksia. Osalla tällaiset säryt on johtaneet synnytykseen, toisilla taas näitä on jatkunut viikkotolkulla. Että mene ja tiedä kumpaan ryhmään tässä kuulutaan, eipä auta kuin odottaa ja katsoa. Toivon niin, että tämä syntyisi pian, ettei tarvitsisi olla näin vaivainen. Ymmärrän, että on hyvä vauvan olla tuolla mahassa vielä.. mutta silti. Koska kohta en tiedä enää miten päin olisin. 

Supistuksia on, osa vähän kipeitä ja isoin osa lähinnä tukalia. Iltaisin niitä tulee usein säännöllisestikin, muttei kovin tiheään. 

Katsotaan taas, miten huominen on. Onneksi olo on tähän asti ainakin vähän vaihdellut, niin että toisina päivinä on parempi. Ehkä huominen on vähemmän kipeä ja enemmän iloinen päivä.

2 kommenttia:

 1. Kokeile tukaliin supistuksiin lämmintä suihkua, kaurapussia tai Panadolia. Ja koita ajatella, että tuskainen olo nyt vähentää sitä tuskaisuutta sitten synnytyksessä. Sillä toivottavasti nuo supistukset nyt jotain kypsyttämistä tekisivät.

  Ei muuta kuin jaksamista edelleen!

  Maarit

  VastaaPoista
 2. Kaurapussia minulla ei ole, harmiksi! Kuumavesipullon olen tässä ottanut käyttöön. Panadol on varmaan kanssa hyvä ajatus, ja suihku ainakin jos vielä huomisen puolella kovasti särkee. Talo on vähän vanha, enkä viitti kovin outoihin aikoihin suihkutella (jos ei tosi kyseessä), kun kolisee nuo putket naapureita herätellen.

  Kiitos toivotuksista, koitan jaksella. Vaikka tekee mieli näin yölläkin vaan heittää pyyhe kehään ja kaivautua pumpuliin. :)

  VastaaPoista